Buna ziua!Eu si sotul meu suntem deapartiti de 3 ani, eu locuiesc intr o alta localitate iar dansul este in Germania de 2 ani jumatate.Casatoria a fost incheiata in Piatra Neamt iar ultimul domiciliu comun al nostru a fost in Bistrita Nasaud.Niciunul din noi nu mai locuieste acolo.Exista vreo posibilitate sa pot intenta divort la judecatoria din Piatra Neamt?Nu am nici o posibilitate de a ajunge in Bistrita Nasaud si as dori sa termin divortul.Dansul nu doreste sa vina in tara ca sa divortam la notar.Nu avem copii sau bunuri comune.
art914
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.
deci daca dovediti ca nu mai locuieste in tara, divortati la judecatoria pe raza careia aveti domiciliul dvs.
Unde pot divorta?
bassmafya17
Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
Divorț in germania
MC90
Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă ... (vezi toată discuția)