avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara ! Măconfrunt cu următoarea problemă. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara ! Măconfrunt cu următoarea problemă. În anul ...

Bună seara ! Măconfrunt cu următoarea problemă. În anul 1957, bunica mea a cumpărat un loc de veci într-un cimitir parohial, statut pe care îl are și astăzi. Actul de vânzare-cumpărare întocmit se intitulează ” ACT DE VEŞNICĂ PROPRIETATE ” și în el există formularea: ” Noi, Preotul X, parohul susnumitei parohii, ………, lăsăm în deplină, veşnică şi neturburată proprietate parcela Nr.Y din Fig. Nr.Z din cimitirul parohial Q, dnei.T din str…., nr…. cum şi a descendenţilor săi numai în linie directă.
Sunt înscrise și niște condiționări legate de cultul celor ce se vor înhuma, îngrijirea locului și plata taxelor. Dar mai este înscrisă și precizarea ” Vânzarea parcelelor către terţe persoane nu se va putea face fără autorizarea Consiliului, care are de cercetat motivele din cererea primită cum şi să vegheze la respectarea legilor sanitare privitoare la cimitire. ”, cu alte cuvinte, conform acestui act, eu pot vinde locul respectiv. Nu am făcut încă succesiunea pentru locul de veci.
Mergând la cimitir pentru a plăti taxele mi s-a refuzat plata sumelor respective, motivul invocat fiind faptul că nu sunt eu proprietarul. Mi s-a mai spus că trebuie să fac succesiunea, lucru pe care îl știam și eu. Dar ce este interesant acum urmează: după ce fac succesiunea va trebui să mă prezint la administrația cimitirului cu Certificatul de Moștenitor și voi primi în locul actului de proprietate pe care îl am și la care am făcut referire, un act de CONCESIUNE care bineînțeles îmi interzice vânzarea. Plus obligația de a lăsa la ei actul inițial. Din câte cunosc eu, un drept de proprietate se transmite prin moștenire în exact aceleași condiții în care a fost dobândit. Mă înșel cumva ? Organismele bisericești nu se supun codului civil ? Aș dori niște răspunsuri competente. Mulțumesc anticipat și vă doresc o seară bună !

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)