avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri indemnizatie crestere copil 2022
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri indemnizatie crestere copil 2022

Buna ziua!
Apelez la dvs cu urmatoarea intrebare referitoare la indemnizatia de crestere copil in anul 2022:
Care este varianta optima de declarare a veniturilor obtinute din vanzarea de cursuri online (catre persoane fizice), cu impozitare cat mai mica si aceste venituri sa imi fie luate in calcul pentru indemnizatia de crestere copil:
a. sa vand de pe persoana fizica? - ce impozitare am si cum declar
b. infiinteaza sotul un SRL neplatitor de TVA si semnez contract de comision cu el?

PS. mai era o varianta de contract de drepturi de autor, insa am gasit pe internet urmatorul paragraf: Referitor la veniturile din drepturi de autor vă facem cunoscute următoarele aspecte: Conform prevederilor art. 72^1 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, „Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală, inclusiv din crearea unor lucrări de artă monumentală, primit de la alți plătitori decât cei prevăzuţi la art. 72 alin. (2), se stabileşte de contribuabili prin scăderea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.” Din acesta inteleg, ca la calculul indemnizatiei se ia doar 60% din venitul brut. Inteleg bine?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog frumos, sa ma ajutati cu un raspuns vizavid ... Izolda.Raduly Izolda.Raduly Buna ziua, Va rog frumos, sa ma ajutati cu un raspuns vizavid de urmatoarea speta: O societate achizitioneaza un contract de drept de autor pe perioada de ... (vezi toată discuția)
Cum pot inregistra veniturile? VeronicaSavean VeronicaSavean Buna seara! Acum 3 luni de zile sotul meu a inceput sa scrie proiecte didactice contracost. Lucrurile au luat o turnura spre bine si a incasat venituri de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - indemnizatia pentru crestere a copiilor Florin19775898 Florin19775898 Buna ziua, Am facut ieri o vizita la DGSAPC pentru a ma interesa din timp despre hartiile necesare pentru a-mi inregistra niste venituri din strainatate in ... (vezi toată discuția)