avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,am ramas restanta la taxe la bloc si mi s-au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,am ramas restanta la taxe la bloc si mi s-au pus penalitati.Va ...

Buna ziua,am ramas restanta la taxe la bloc si mi s-au pus penalitati.Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuiau sa ma anunte sau nu ca se vor pune aceste penalitati si daca trebuia anuntat verbal sau scris?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 13:47, 29 Aprilie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Penalitatile nu trebuie anuntate. Sunt prevazute de lege si necunoasterea legii nu te absolva de raspundere (e ca si cum i-ai da replica politistului ca nu stii ca nu ai voie sa traversezi prin locuri nepermise si el te amendeaza).
Pentru informatii mai amanuntite cititi legea asociatiilor de proprietari :
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2022
latka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari,in cazul in care proprietarii nu achita cotele individuale de intretinere in termenul stabilit detin dreptul legal sa aplice penalitati-fara alte formalitati
penalitatile sunt in cuantumul hotarat de adunarea generala,dar nu mai mare de 0,2%zi/intarziere si nu pot depasi valoarea sumei la care au fost aplicate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au anuntat prin lista afisata la avizier. Este suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori să știu dacă e legal sa se poata pune penalizări ... Gabriela7018 Gabriela7018 As dori să știu dacă e legal sa se poata pune penalizări de 0,2%pe zi la cheltuielile de reparatii(ghena de gunoi aceasta nefiind achitata in termenul ... (vezi toată discuția)
Aplicare penalizare la întreținere Dragos248 Dragos248 In convocatorul adunării generale a proprietarilor este pus ca pct de aprobare stabilirea unui procent de penalizare in caz de neplata de 1% pe zi? In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. asociatia de propietari mai poate percepe penalitati ... caradis caradis Buna ziua. Asociatia de propietari mai poate percepe penalitati dupa o hotarare a Adunarii generale conform legii 230/2007 ,lege ce a fost abrogata odata cu ... (vezi toată discuția)