avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ANTECONTRACT PENAL !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ANTECONTRACT PENAL !!!

Salutare la toata lumea,

povestea pe scurt:

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unor drepturi litigioase ce poata asupra unui imobil, in calitate de cumparator. Vanzatorul se obliga ca pana la data de X sa intre in posesia drepturilor litigioase si tot pana la data X sa-mi vanda o cota parte, pt care am achitat la semnarea antecontractului o suma de bani. (inscris sub semnatura privata, nu la notariat)

Am aflat cu stupoare ca respectivul imobil nu avea nici un litigiu si nici drepturi litigioase ce purtau asupra lui si am ramas inselat (intepat), nu cu o suma foarte mare dar oricum asta nu conteaza banuiesc.

Ce pot face ? Pot actiona in penal pt inselaciune la incheierea unui contract ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:10, 7 Septembrie 2006
pai si nu e bine pt. tine ca drt. nu erau litigioase ? eu zic ca e mai bine. scapi de durerile de cap ale unui proces
Nu m-am facut inteles,

Vanzatorul m-a indus in eroare cu privire la existenta unor drepturi litigioase asupra unui imobil, imobil ce nu era in proprietatea lui, drepturi litigioase care nu au existat niciodata, pt ca nu a existat un litigiu niciodata.

E cineva carea fost atent, si care poate sa-mi spuna daca se poate incadra la inselaciune in contracte ?

deci eu am cumparat drepturile litigioase, nu imobilul, intelegi ?

Nu stiu cine e mai interesat in aflarea unui raspuns: realestate sau peterstern? Sau...

Daca exista sau nu infractiunea de inselaciune, depinde de existenta elementului intentional. Adica, daca promitentul vinzator al drepturilor litigioasa stia sau nu ca aceste drepturi nu exista. Mai ales ca inteleg ca nici el nu era titularul acestor drepturi la data incheierii promisiunii si ca s-a angajat sa le dobindeasca pina la o anumita data pentru ca apoi sa-ti vinda o cota parte.
Oricum, daca ai convingerea ca persoana cu care ai contractat cunostea situatia reala si ca e clara intentia lui de a te induce in eroare, fa o plingere pentru savirsirea infractiunii de inselaciune, iar in cadrul procesului penal ai posibilitatea sa te constitui parte civila si sa soliciti despagubirile civile pentru paguba suferita.
Daca pe viitor mai intentionezi sa cumperi drepturi litigioase, trebuie sa ai in vedere existenta retractului litigios, posibil in litigiile de natura civila (cu unele exceptii). S-ar putea sa te trezesti ca ai investit si timp si bani fara a cistiga nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract penal !!! realestate realestate Salutare la toata lumea, povestea pe scurt: Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unor drepturi litigioase ce poata asupra unui imobil, in ... (vezi toată discuția)
"cumparare" succesiune cls cls Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate incheia un act de vanzare pe un bun imobil (parte din el) pt care comostenitorul inca NU are titlu (inca nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare drepturi litigioase dandanaua dandanaua Printr-un act sub semnatura privata, eventual incheiat la un cabinet de avocatură, poate o persoană să-si vândă dreptul de proprietate asupra unui teren ... (vezi toată discuția)