avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua,am achiziționat de un an o mașină nouă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua,am achiziționat de un an o mașină nouă marca KIA ...

Bună ziua,am achiziționat de un an o mașină nouă marca KIA Sportage hybrid diesel electric,in leasing financiar. După ce am rulat 4600 km, motorul acesteia a clacat datorita unui întinzător de la distribuție. Am fost cu mașina în service au ținut o 24 zile de au refăcut motorul apoi mi-au spus că nu voi mai avea probleme cu acea piesă. La 13600 km când mașina nu împlinise un an de utilizare,am plecat cu familia in concediu evident tot cu mașina. Nu am reușit să ieșim din București că a cedat din nou acea piesă care cedase inițial de data asta fără să distrugă motorul. Eu cred că după ce va ieși din garanție,voi avea mereu probleme pentru că nu sunt singurul care se plânge de această problema la acest model de mașină. Ce șansă as avea dpdv juridic pentru a cere producătorului înlocuirea mașinii cu una nouă având același profil sau restituirea sumelor achitate (30.000 € în total).
Cel mai recent răspuns: ciobanuioan72 , utilizator 11:34, 25 August 2022
nu e rolul proprietarului sa ceara acest lucru? dvs sunteti utilizatorul si platitorul. lamuriti cazul cu firma de leasing
Bună ziua,ma scuzați ca va deranjez sunt în aceiași situație ca dvs, cum ati rezolvat, ce demersuri ati facut?

ciobanuioan72 a scris:

Bună ziua,am achiziționat de un an o mașină nouă marca KIA Sportage hybrid diesel electric,in leasing financiar. După ce am rulat 4600 km, motorul acesteia a clacat datorita unui întinzător de la distribuție. Am fost cu mașina în service au ținut o 24 zile de au refăcut motorul apoi mi-au spus că nu voi mai avea probleme cu acea piesă. La 13600 km când mașina nu împlinise un an de utilizare,am plecat cu familia in concediu evident tot cu mașina. Nu am reușit să ieșim din București că a cedat din nou acea piesă care cedase inițial de data asta fără să distrugă motorul. Eu cred că după ce va ieși din garanție,voi avea mereu probleme pentru că nu sunt singurul care se plânge de această problema la acest model de mașină. Ce șansă as avea dpdv juridic pentru a cere producătorului înlocuirea mașinii cu una nouă având același profil sau restituirea sumelor achitate (30.000 € în total).

Ne-am constituit în grup câțiva păgubiți, vreo 30 de persoane din București și Ilfov. Cred că suntem mult mai mulți, doar ca nu ne cunoaștem. Urmărim dacă ultima rolă înlocuită, e ok sau nu.
Sigur suntem multi!
Ati ajuns in instanta?
V-a schimbat arborele motor,pinionul de distributie? la noi l-a schimbat la 18255 km si acum la 22300 il schimba iar, este a patra interventie.
Trebuie ca și presa să vină în sprijinul păgubiților să mediatizeze acest lucru. Plătești pentru o mașină nouă care sa nu polueze și ești taxat mai rău decât cel care cumpără o mașină la mana a doua. Mai mult,Anpc nu reprezintă persoanele juridice ca în cazul meu. Trebuie să deschid eu proces pentru ca am,,îndrăznit '' să cumpăr o mașină nouă. Cu vechea ,,rablă" nu am stat în service cât am stat cu mașină nouă. Ar trebui schimbate unele articole la garanția acordată turismelor noi. Dacă are viciu de fabricație dovedit prin repetate intervenții asupra aceleași piese ,să poți cere banii înapoi sau un alt model de mașină

fanica84 a scris:

Sigur suntem multi!
Ati ajuns in instanta?
V-a schimbat arborele motor,pinionul de distributie? la noi l-a schimbat la 18255 km si acum la 22300 il schimba iar, este a patra interventie.

Alte discuții în legătură

Bună seara. am achiziționat în leasing un autoturism kia sportage ... fanica84 fanica84 Bună seara. Am achiziționat în leasing un autoturism Kia sportage în ianuarie 2021 de atunci și pana în prezent s-a întors în service de 4 ori cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am avut cateva probleme cu o masina noua(kia sportage), ... RoxKia RoxKia Buna seara! Am avut cateva probleme cu o masina noua(kia Sportage), mai exact intinzatorul HSG in primele saptamani de la achizitie si acum dupa niciun an, la ... (vezi toată discuția)
Montajul incorect al pieselor în service a generat stricăciuni mașinii. pot cere daune? catalin.tabara catalin.tabara Buna seara! Detin o Kia C\'eed. Saptamana trecuta am dus masina la un service sa imi schimbe distributia, piesa fiind cumparata de mine. Azi am fost sa ... (vezi toată discuția)