Buna seara! Am avut cateva probleme cu o masina noua(kia Sportage), mai exact intinzatorul HSG in primele saptamani de la achizitie si acum dupa niciun an, la motor(distributia). As dori sa stiu daca dpdv legal as putea sa solicit banii inapoi. Mentionez ca anterior acestei masini am avut un kia ceed si am avut o alta problema grava la coloana de directie. Mai exact in mers nu puteam vira nici stanga, nici dreapta. Nu ma pot baza pe masina. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca pot sa am castig de cauza. Multumesc!
Buna seara, daca este vorba de o defectiune care nu poate fi remediata, puteti solicita:
1. inlocuirea autovehiculului cu un produs nou si nefolosit, in temeiul dispozitiilor art. 10, raportat la art. 11 din Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si la art. 17 din Codul consumului, ca urmare a faptului ca v-a fost vandut un produs necorespunzator calitativ, neconform, incalcandu-se astfel dispozitiile art. 8 si art. 9 din Codul consumului aprobat prin Legea nr. 296/2004 si art. 5 si art. 9 din Legea nr. 449/2003;
2. rezolutiunea Contractului, repunerea partilor in situatia anterioara vanzarii si, pe cale de consecinta, obligarea vanzatorului la returnarea contravalorii autovehiculului, a accesoriilor achizitionate si a tuturor cheltuielilor pe care le-ati efectuat in vederea inscrierii masinii in circulatie precum si la plata de daune interese, in conditiile dispozitiilor art. 13 din Legea nr. 449/2003.
Va putem sprijini in acest demers.
Buna ziua, ma aflu in aceiasi situatie ca a dvs. dupa un an jumatate de utilizare am schimbat intinzatorul de 4 ori si i-a fost schimbat si motorul.
Masina dvs este luata pe persoana fizica sau juridica? ati luat ceva masuri cu privire la ce ati intrebat mai sus?
Multumesc