avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere penala sau reclamatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere penala sau reclamatie

Buna ziua
La multi ani cu sanatate alaturi de cei dragi!
Sa aveti un an 2010 plin cu tot ce nu trebuie cumparat cu bani!
Pot sa fac o reclamatie, o plangere penala impotriva fostului meu sot care a furat foarte multe materiale de inventar de la locul sau de munca? Problema este ca toate acestea s-au intamplat cu ani in urma, cam prin 2000 -2001.
Nu ma gandeam la asa ceva, dar el imi face foarte multe necazuri chiar daca am divortat, am facut si partajul. Am acceptat tot ce a cerut numai sa nu mai am probleme, i-a ramas o casa dar tot ce este in acea casa( nu am specificat nicaieri acest lucru) sunt numai lucruri si obiecte personale, ale mele si familiei mele. Acum el nu-mi mai permite sa intru in acea casa si sa iau ce doresc sa iau. Dupa ce timp de un an el a luat tot ce a avut de luat din apartamentul care mi-a ramas mie acum el imi pune oprelisti. Este ceva peste asteptarile mele, dupa atatia ani de trai in comun sa ajungi sa nu cunosti un om sau sa vezi asa ceva. Am vreo sansa sa mai iau ceva de la acea casa? Cum pot sa procedez in aceasta situatie? Si daca pot sa-i fac reclamatie sau plangere sau cum s-o numi penala referitor la bunurile sustrase de la serviciul lui tanand cont ca a lucrat in armata? Va multumesc Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 20:58, 15 Ianuarie 2010
veti fi acuzata de tainuire deoarece ati stiut si nu ati denuntat!
Eu cred ca ar trebui sa faceti un partaj pe bunurile comune.
Va trebuie hotarare judecatoreasca.

Cat priveste o plangere penala sa nu va treziti apoi acuzata pentru infractiunea de denunt calomnios.
Plangerile la politie trebuie facute cand esti absolut sigur in cazuri ca cel al dvs.Se poate interpreta ca ca ati fost de rea-credinta...si el sa fie...nevinovat...

avocat Claudiu Lascoschi
cand anume ati divortat? in ce an?
Daca stiti sigur ca ex-sotul a sustras bunuri din unitatea unde lucreaza, puteti face uhn denunt, nu plangere.
Art. 221 C. pen -tainuirea savārşita de soţ sau de o ruda apropiata nu se pedepseşte. Daca aveati cunostinta despre faptele sotului de pe vremea cand erati impreuna, fiind data legatura afectiva prezumat existenta intre dvs. si sot, nu exista raspundere pentru dvs.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie anonimat11 anonimat11 Buna ziua Ma numesc Elena si vreau sa ma ajutai (Informatii)privind violenta in Familie Romania Locuiesc in Spania de 8 ani si am depus in 2009 o ... (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza fapta? dax665 dax665 Buna ziua, In luna septembrie 2008, din depozitul unei societati comerciale s-au sustras 2 bunuri in valoare de 11.000 euro. Plangerea la politie a fost ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ionescu.cristina ionescu.cristina Buna ziua, Am facut o plangere penala impotriva sotului cu care ma aflu in divort pentru furtul unor bunuri proprietate comune dai in mod special pentru ... (vezi toată discuția)