avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua eu am fost in concediu pentru îngrijire ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua eu am fost in concediu pentru îngrijire copil până ...

Buna ziua eu am fost in concediu pentru îngrijire copil până în data de 15 decembrie 2021 după această perioadă nu m-am putut întoarce la munca neavând cu cine sa o las pe cea mica .acum sunt din nou însărcinată și ar urma să nasc în luna decembrie a acestui an ....întrebarea este cum ar trebui sa procedez pentru a beneficia din nou de concediu de îngrijire copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 30 Aprilie 2022
Care a fost perioada primului CCC?
15.01.2020-15.12.2021

Cornel Vasile a scris:

Care a fost perioada primului CCC?

Ianuarie 2020 - decembrie 2o22, este perioada eligibila pentru CCC2.

În speță,veti beneficia și pentru cel de-al doilea copil de indemnizatie.
Va mai trebuie doar de la AJPIS adeverinta cu perioada primului CCC plus celelalte acte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
trebui să nasc în decembrie anul acesta și pot depune actele chiar daca nu sunt angajata . Mai trebuie să aștept acele 42 de zile după naștere ?

Cornel Vasile a scris:

Ianuarie 2020 - decembrie 2o22, este perioada eligibila pentru CCC2.

În speță,veti beneficia și pentru cel de-al doilea copil de indemnizatie.
Va mai trebuie doar de la AJPIS adeverinta cu perioada primului CCC plus celelalte acte.

Puteti depune actele...nu veti beneficia de concediu postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata dupa icc Madaaa Madaaa Buna ziua! Am urmatoarea speță: inainte de a ramane insarcinata nu mai lucram insa am beneficiat de ICC pentru ca am realizat venituri supuse impozitului ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in ccc Zollica Zollica Buna ziua Sunt in CCC de 8 luni, sunt insarcinata din nou. Nu am angajator, am lucrat pana pe data de 31.12.2018. Am mers apoi la CASMB de unde mi s-a platit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ralu1234 ralu1234 Buna seara! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca ma pot incadra pentru indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie: Nu mai lucrez, dar am fost ... (vezi toată discuția)