avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca ma pot incadra pentru indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie: Nu mai lucrez, dar am fost angajata in perioada aprilie 2019- august 2020 (contractul a incetat pe data de 7 august), la doi angajatori diferiti avand continuitate, iar din septembrie 2020 urmez studiile la zi la o scoala postliceala.
Data aproximativa a nasterii este 25 august 2021.
Se poate cumula perioada in care am fost angajata cu cea de postliceala? Si m-ar interesa daca trebuie neaparat sa beneficiez de concediu prenatal pt. a fi eligibila pt. indemnizatie.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
ralu1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 1 Februarie 2021
Buna ziua,
Perioada eligibila este Septembrie 2019-August 2021
Va "incadrati" pentru a primi indemnizatia pentru crestere copil.
Nu sunteti obligata sa luati concediul maternal pentru a putea beneficia de Concediul pentru Crestere Copil-CCC
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie obligatoriu sa luati cele 42 de zile de concediu postnatal.
Stiti cumva daca postliceala reprezinta o forma de cotizare pentru a putea lua concediu postnatal? Sunt anul I, iar scoala este privata

Cornel Vasile a scris:

Trebuie obligatoriu sa luati cele 42 de zile de concediu postnatal.

Multumesc pt raspuns!
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postliceala nu reprezinta o forma de cotizare pentru a putea lua concediu postnatal.....insa postliceala la zi poate fi considerata perioada eligibila pentru CCC
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alexa.ali Alexa.ali Buna ziua. Sunt însărcinată și urmează să nasc în aprilie. În anul 2020 am terminat masterul la zi , pe timpul verii am lucrat iulie, august si in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Mada2305 Mada2305 Buna seara. Daca am terminat scoala postlicsala in august 2019 si am ramas însărcinată in ianuarie 2020 a si putea beneficia de indemnizație? Tin sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)