avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neplata pensiei alimentare

Am fost in proces 2ani dar numai acuma in aprilie so terminat decizia find ca copilu sa ramana la mine iar el sa imi plateasca pensia alimentara din data de 2 feb 2007 ,25%din minimul pe economie.nu am primit nici un ban desi procesul sa terminat in luna aprilie.el sa mutat din oras .Am facut plangere la politie dar unde am stiut eu ca este nu la gasit.Sa inaintat dosarul find bagat la judecatorie.intrebarea e ste 1:Ce ai poate face dupa procesul care este in curs? 2:Cum imi pot recupera bani?scapa cu o amenda sau inchisoare?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 14:46, 16 Ianuarie 2010
investiti hotararea de divort definitiva si irevocabila cu formula executorie ca sa va recuperati banii. Faptul ca este judecat penal nu va ajuta si pentru a recupera pensia neplatita. Poate doar sa atraga o condamnare a fostului sot. Aceasta poate fi chiar si inchisoarea. Depinde de instanta de judecata.
Faceti plangere penala.
pentru a recupera banii investiti hotararea cu formula executorie si mergeti apoi la un executor. de asemenea, faceti si plangere penala pentru abandon de familie.
Investiti hotararea cu formula executorie ,apoi adresati-va in scris Directiei de Evidenta Informativa Persoanei,cu datele de stare civila ale tatalui copilului siaratatnd si ultimul doimiciliu cunoscut al acestuia ,solicitand a vi se indica domiciliul paratului din actiunea civila.
Ar trebui sa fiti mai explicita. Rezulta ca ati efectuat plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie, darpolitia nu la gasit la adresa indicata de dvs. Acum inteleg ca dosarul este la instanta? Daca nu este de gasit ar fi bine totusi sa investiti hotararea cu formula executorie si sa speram ca va fi gasit de politie. Dupa ce va fi gasit poate fi trimis in judecata pentru abandon de familie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de familie flora-ioana flora-ioana am o fetita de 4 ani ,dintr-o relatie anterioara(concubinaj),nascuta in Spania.am revenit in tara de 2ani jumatate,timp in care tatal minorei a sunat doar de ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata daiana_raluca daiana_raluca buna! am divortat de sotul meu,acesta pierzand procesul,fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata si a pensiei alimentare.Acesta insa nu vrea sa ... (vezi toată discuția)