avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am un teren in indiviziune cu o matusa, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am un teren in indiviziune cu o matusa, fiind mostenitorul ...

Buna seara, am un teren in indiviziune cu o matusa, fiind mostenitorul legal dupa tatal meu decedat, nea m inteles intr un fel pentru dezmembrarez dar cand au ajuns schitele e cu totul altceva iar eu nu pot fi de acord cu asa ceva...plus cand am ajuns in indiviziune cu matusa o alta matusa a renuntat la dreptul ei in favoarea mea si a matusii, iar bunica a zis ca imi ofera mie partea ce ii revine terenul fiind inca pe numele bunicului care este decedat, dorinta bunicii nu a fost stipulata la notar, doar faptul ca renunta in favoarea amandurora... Este un teren de 3 ha...Intrebarea mea este daca poate efectua singura dezmembrarea fara acordul meu, iar in cazul in care bunica a renjntat in favoarea mea, nu trebuia sa fie stipulat in actele de la notar? Am impresia ca am fost lucrat de ambele matusi pe la spate...si ce masuri as putea lua?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:54, 2 Mai 2022
Nu exista renunțare în favoarea cuiva.
La o moștenire se renunța pur și simplu.
Partea celui care a renunțat se împarte în mod egal între ceilalți moștenitori.
Dacă bunica a dorit în mod special ca partea ei sa revină dvs, trebuia sa rămână moștenitoare, după care, printr-un contract distinct sa va vanda/doneze cota ei.
Ați dezbătut succesiunea după bunic?
Da, am dezbatut dupa bunic si dupa bunica, ramanand in indiviziune cu matusa, a facut ea o masuratoare care nu imi convine deloc, poate sa devina definitiva masuratoatea ei, daca nu sunt de acord?

raluk0207 a scris:

Nu exista renunțare în favoarea cuiva.
La o moștenire se renunța pur și simplu.
Partea celui care a renunțat se împarte în mod egal între ceilalți moștenitori.
Dacă bunica a dorit în mod special ca partea ei sa revină dvs, trebuia sa rămână moștenitoare, după care, printr-un contract distinct sa va vanda/doneze cota ei.
Ați dezbătut succesiunea după bunic?

Pai măsurătoarea nu este ceva cu care puteți sa fiți de acord sau nu.
Măsurătoarea (dacă va referiți la documentația cadastrala) atesta situația faptica din teren, constata de cadastrist.
Poate va referiți la altceva....la o documentație cadastrala de dezmembrare a terenului întreg în mai multe loturi.
La dezmembrare ma refer

raluk0207 a scris:

Pai măsurătoarea nu este ceva cu care puteți sa fiți de acord sau nu.
Măsurătoarea (dacă va referiți la documentația cadastrala) atesta situația faptica din teren, constata de cadastrist.
Poate va referiți la altceva....la o documentație cadastrala de dezmembrare a terenului întreg în mai multe loturi.

Discutați și dvs direct cu cadastristul.
De regula, împărțirea o face el, în funcție de geografia locului și de forma terenului respectiv.
Nu e neapărat după bunul plac al proprietarilor.
Sunt terenuri, care în funcție de forma, se împart într-un mod mai ciudat.
Contactati-l și vorbiți cu el, dacă împărțirea asa cum o doriți dvs este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Mosteniri m.stef m.stef buna seara detin un teren mostenire si este nedezmembrat aceasta persoana are terenu dela bunici si spune ca nu se poate dezmembra deoarece parintii nu au ... (vezi toată discuția)