avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescrierea datoriilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescrierea datoriilor

Buna ziua ,am si eu o problema ,poate imi da si mie cineva un sfat ,sotul meu nu a achitat o factura la dialog (asa se numea atunci)din anul 98 sau 99 ,de aproape doi ani am primit prin posta o notificare de plata datoriei catre firma EOS KSI plus o penalizare ,dupa ceva vreme au renuntat la penalizare si au revenit la datoria initiala,au tot insistat telefonic si prin posta cu notificarile.Acum am primit un plic tot de la firma respectiva dar scrisa si semnata de o dna avocat in care spune ca :daca in 5 zile nu plateste datoria de 347,60 ron ,executorii judecatoresti vor avea indatorirea sa isi exercite atributiile si sa efectusze orice act necesar pentru indeplinuirea executarii silite. Ce sa fac?Nu este prescrisa datoria asta ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:01, 15 Ianuarie 2010
daca datoria este din 98-99 s-a prescris prin 2001-2002
o astfel de datorie este prescrisa. lasati-i sa-si cheltuiasca banii pe corespondenta.

av Zaharia Fl.
Da, asa este.
Trebuie sa precizati clar termenul pt ca altfel va dam rezultat eronat.
Daca timp de 3 ani din data scadentei platii acelei facturi nu ati primit nici o notificare /somatie prin care se solicita plata sumei respective , atunci datoria este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare michi1565 michi1565 Buna ziua ,am si eu o problema ,poate imi da si mie cineva un sfat ,sotul meu nu a achitat o factura la dialog (asa se numea atunci)din anul 98 sau 99 ,de ... (vezi toată discuția)
Executare silita(recuperare creante) ramyra ramyra Azi pe la pranz ,am gasit o scrisoare pe numele soacrei mele care este decedata de 8 ani, un plic de la EOS KSI ROMANIA SRL(societate specializata in achizitia ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)