avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Bunica mea a incetat din viata,ea a cotizat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Bunica mea a incetat din viata,ea a cotizat aproape ...

Buna ziua!
Bunica mea a incetat din viata, ea a cotizat aproape 40 ani la SARD Muncitorul Marasesti.Acum, cand am fost sa ridic ajutorul de inmormantare, am primit doar 3100 lei.Banii pe care i-a dat timp de 40 de ani, an de an, nu i-a mai primit integral inapoi.Nu stiu exact cum functioneaza institutia si daca este normal in 40 ani de cotizat sa primeasca doar 3000 lei.A mai avut si in alta parte, la pensionari, in judetul ei, si a primit toti banii pusi plus ajutor de inmormantare.La ei pe site scrie asa:
"
Cotizațiile și contribuțiile achitate de membrii societății nu vor putea fi restituite, și nici trecute asupra altor persoane, deoarece acestea fac obiectul acordării ajutoarelor pentru deces, pe bază de reciprocitate, deci nu sunt capitalizate în conturi."
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
Elena Andreea, administrator

Alte discuții în legătură

Vaduva veteran razboi - deces forgi forgi Bunica mea a decedat, stiu ca primea pensie de veteran dupa bunicul meu, decedat in urma cu 20 ani. In acest caz exista posibilitatea unui ajutor din partea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor adult handicap accentuat grav constsil constsil va cer ajutorul in urmatoarele probleme: tatal meu primea indemnizatie de insotitor pentru bunicul meu care avea un grad de handicap accentuat grav. din ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare mihaela1971 mihaela1971 un baiat student in anul 2 la ff spiru haret a decedat intr-un tragic accident rutier si parintilor nu i s-a acordat nici-un ajutor de inmormantare nici-un ... (vezi toată discuția)