avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie presedinte asociatie proprietari . Buna ziua. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie presedinte asociatie proprietari . Buna ziua. care ar ...

Demisie presedinte asociatie proprietari .
Buna ziua.
care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmeze cineva care nu mai vrea sa fie presedinte asociatie proprietari ?
S-a trimis o demisie pe mail , neluata in serios. s-a incercat o adunare generala la care nu a venit nimeni ... poate fi considerata acea demisie valida ?
Cum , prin ce mijloace (email? ) si cui poate fi trimisa demisia, daca fizic nu e interesat nimeni sa vina la vreo adunare a asociatiei si sa ia act de demisie ?
multumesc.

[in plus : ce se intampla daca presedintele demisionar refuza sa mai faca orice intra teoretic in atributiile lui (conform legii) ? care sunt consecintele pt el personal. ]
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2022
alex5, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:15, 3 Mai 2022
Pentru corecta si completa dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
In situatia in care presedintele de asociatie intentioneaza sa bu mai exercite atributiie aferente,conform disp mentionate are dreptul sa numeasca un vicepresedinte ,dintre membrii comitetului executiv ,care provizoriu,pentru perioadaa de maxim 6 luni sa preia atributiile reprezentantului legal al asociatiei de proprietari
Preseddintele de asociatie nu arev cum sa demisioneze pentru simplul motiv ca institutia demisiei este caracteristica ,conform Codul muncii contractului individual de munca,or presedintele de asociatie exercita atributii in temeiul unui contract de mandat
Presedintele de asociatie are dreptul sa informeze asociatia de proprietari ca renunta a mai exercita atributiile aferente functiei de reprezentant kegal asociatie de proprietari,incepand cu data X
Legiuitorul nu a prevazut sanctiuni pentru situatia si persoana care informeaza oficial interesul de a renuta la functia de presedinte de asociatie de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari pierdere mandat la vanzare apartament tibia tibia Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si mi-am vandut apartamentul. Pierd automat calitate de Presedinte sau exista un termen? Mai e nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum poate renunta cineva la functia de presedinte ... teo_hategan teo_hategan Buna ziua, Cum poate renunta cineva la functia de presedinte de bloc? Printr-o simpla demisie? Multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)