avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, fiind divortat, mama fiului meu ii trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, fiind divortat, mama fiului meu ii trebuie procura ...

Buna ziua, fiind divortat, mama fiului meu ii trebuie procura pentru a parasi tara cu copilul, are 16 ani, doreste sa ii dau acest act valabil pana la 18 ani pentru a nu se repeta acest lucru ori de cate ori este nevoie, intrebare-este posibil acest lucru ? (am dat procura de cate ori a fost nevoie). Pot anula aceasta procura in acest interval de timp ? Este in continuare obligata sa ma anunte de fiecare data cand paraseste tara cu fiul meu chiar daca are acest act valabil pana la 18 ani ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:28, 4 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibila acordarea unei procuri pe 2 ani. Teoretic ar tb sa va anunte,practic daca nu o face nu aveti sanctiuni ale acestui comportament daca nu aveti prinsa aceasta obligatie de informare in sentinta de divort.

Ma gandesc ca o relatie apropiata cu copilul v ar permite sa aveti aceste informatii.

In plus, nu prea aveti de ce sa va faceti griji caci parasirea teritoriului tarii este temporara in baza acelei procuri si nu una definitiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o procura. Ca nu face nimeni ceva în numele dvs.
Este o declarație.
O declarație prin care, în calitate de tata, va dați acordul ca fiul minor sa iasă din țară.
Declarația de călătorie se poate face pe o perioada de pana la 3 ani.
O puteți și revoca, cu condiția sa transmiteți revocarea la Politia de frontiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt parasirea tarii Cocollino Cocollino Am o mare dilema. Daca in urma divortului, copilul este in intretinerea mea si ...mai mult decat atat in hotararea de divort este mentionat faptul ca \" ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei fara acordul celuilalt parinte BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua poate un copil minor sa treaca frontiera fara acordul celuilalt parinte,si neinsotit ? si daca nu,cum e posibil ca acest lucru sa se intample , ... (vezi toată discuția)