Buna ziua, fiind divortat, mama fiului meu ii trebuie procura pentru a parasi tara cu copilul, are 16 ani, doreste sa ii dau acest act valabil pana la 18 ani pentru a nu se repeta acest lucru ori de cate ori este nevoie, intrebare-este posibil acest lucru ? (am dat procura de cate ori a fost nevoie). Pot anula aceasta procura in acest interval de timp ? Este in continuare obligata sa ma anunte de fiecare data cand paraseste tara cu fiul meu chiar daca are acest act valabil pana la 18 ani ? Multumesc !
Este posibila acordarea unei procuri pe 2 ani. Teoretic ar tb sa va anunte,practic daca nu o face nu aveti sanctiuni ale acestui comportament daca nu aveti prinsa aceasta obligatie de informare in sentinta de divort.
Ma gandesc ca o relatie apropiata cu copilul v ar permite sa aveti aceste informatii.
In plus, nu prea aveti de ce sa va faceti griji caci parasirea teritoriului tarii este temporara in baza acelei procuri si nu una definitiva.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este o procura. Ca nu face nimeni ceva în numele dvs.
Este o declarație.
O declarație prin care, în calitate de tata, va dați acordul ca fiul minor sa iasă din țară.
Declarația de călătorie se poate face pe o perioada de pana la 3 ani.
O puteți și revoca, cu condiția sa transmiteți revocarea la Politia de frontiera.