avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am inceput procesul de mediere pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am inceput procesul de mediere pentru divorț,partaj,copil. ...

Buna seara. Am inceput procesul de mediere pentru divorț,partaj,copil. După mai multe discuții cu fostul soț el solicita ca să plătească o pensie alimentară in valoare de 600 lei la salariul de 4000 lei. El solicita că sa stipulăm că pensia alimentară sa fie fixa până la vârsta 26 ani. Și nici să plătească la contributiile medicale și educația copilului. Daca accept asta ,pot sa îl chem instanta după un timp de la terminarea divorțului?
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:53, 9 Mai 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.inteleg cu ce va ajuta medierea,daca va intelegeati rezolvati la notar daca nu in instanta.Discutati cu un av inainte de a semna fel de fel de.bazaconii la medere..Teoretic se poate si ulterior majora daca cresc veniturile tatalui..
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad de ce ati accepta asa ceva, iar o renuntare din partea dvs la drepturi viitoare ale copilului nici nu este legala, ca sa nu vb de imoralitatea solicitarii domnului.

Amandoi tb sa intelegeti ca este dr copilului la a primi cea mai buna ingrijire si educatie din partea parintelui si nu o afacere in care tatal isi negociaza avantaje pe care insasi legiuitorul nu le permite.

Daca aveti disensiuni mergeti in instanta cu procesul de divort unde se va stabi exact procentul legal, procent care se va mentine pe toata durata minoratului copilului si va fi raportat la salariu (mai mic sau mai mare decat cel din prezent), iar in felul acesta evitati alte actionari in instanta viitoare.

In plus, conventia dvs daca ea va exista va viza exclusiv perioada minoratului. Dupa 18 ani copilul devenit major isi va putea cere drepturile, indiferent ce decideti dvs acum.

Toata acestea trebuiau a va fi explicate de catre mediator ca d asta incaseaza bani,
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ar fi, daca divortati la notar sa stabiliti un procent din veniturile tatalui drept pensie alimentara, apoi acest procent sa se aplice la veniturile obtinute. Deci procentul din venituri sa fie fix, si nu valoarea absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din pensie medicala nicossia nicossia Fiul meu are pensie alimentara de 9 lei -fost 87.500 lei vechi .Divortul a fost in 1999 ,atunci fostul era pensionat medical.Nu stiu daca lucreaza,nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Andreea17 Andreea17 Sunt in proces de divort cu sotul meu si avem divergente cu privire la cuantumul pensiei de intretinere. Concret, el se ofera sa plateasca suma fixa iar eu ... (vezi toată discuția)