avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna decembrie, ...

Am semnat un contract cu un furnizor de mobila in luna decembrie, termenul de finalizare/livrare fiind luna martie.
Acesta pe langa faptul ca deja a intarziat o luna cu livrarea, nu prea ne raspunde la telefon, iar ultima lui reactie a fost o notificare scrisa cum ca din cauza lipsei de material, va fi livrata cu intarziere intre data x si y, perioada deja trecuta fara urma de mobilier.
Din pacate, am achitat un avans de 70% din suma totala, iar singura clauza de pe contract care ar fi "in favoarea mea", este ca ii pot aplica penalizari de 0.1% pentru fiecare zi intarziata.
Cum as putea sa rezolv mai departe aceasta problema cu el?
Multumesc!
Buna ziua!

Pentru inceput puteti sa ii transmiteti furnizorului o notificare, prin avocat si transmisa de executor.

Daca nu intelege sa isi respecte obligatiile care decurg din contract, puteti formula o actiune de rezolutiune a contractului, cu restituirea avansului si plata de daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renault nu livreaza Georgedobrisan Georgedobrisan Buna ziua. Am achizitionat o masina de la Renault in decembrie 2021 si nici pana azi nu au livrat. Am inteles ca masina este venita de mai bine de o luna in ... (vezi toată discuția)
Sesizare anpc pentru retur mobila facuta pe comanda adelaneagoe adelaneagoe Buna seara, cum putem obtine banii platiti in avans pe mobila in conditiile in care s-au produs pagube in timpul montajului mobilierului (deteriorare profunda ... (vezi toată discuția)
Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. am semnat ... Stefania1202 Stefania1202 Am dat comanda de o mașină de peleti de la o firma. Am semnat contractul, am plătit avansul, dar în contrat se specifica data de livrare de 30 de zile. Au ... (vezi toată discuția)