Buna ziua. Eu doresc sa solicit o locuinta sociala de la prmaria Baia Mare. Intre restrictiile impuse , se cere declaratie ca nu detin nu am detinut si nu am instrainat o locuinta dupa 1 ianuarie 1990. In urma divortului si a partajului , la cererea fostului sot, eu am fost radiata din cartea funciara a apartamentului in care am locuit cu fostul meu sot pana in 2019. Prin urmare acum locuiesc ca tolerata in spatiul unei garsoniere apartinand unei terte persoane.De la primarie mi s-a spus ca nu am dreptul sa imi depun dosarul pentru repartizarea unei locuinte de la primarie, nici locuinta nici din fondurile statului, nici locuinta sociala, pentru ca am detinut in trecut si am instrainat locuinta proprietate personala,si deci nu mai pot cere acum alta locuinta. Apartamentul in care am locuit cu fostul sot a fost cumparat cu bani din vanzarea unui alt apartament mostenit prin donatie de fostul sot de la parintii lui. Este adevarat ca si eu am semnat la cumparator, intrucat asa mi-a spus ca trebuie sa fac si de catre fostul sot si persoana de la notariat , intrucat eram cumparatori impreuna ca familie, cand s-au intocmit actele de cumparare a apartamentului.Dar instanta a considerat egal zero acea semnatura si ca nu a atras dupa sine drept de proprietate pentru mine, eu fiind efectiv pusa in situatia fortata de a parasi locuinta dupa partaj. Eu consider ca restrictia legala este corecta si menita sa nu se faca abuzuri solicitand repetat locuinte de la stat si apoi valorificanu-le sau altele asemelenea, lucruri incorecte, deci o asemenea restrictie e bine venita. Dar oare este si cazul meu astfel? Se poate spune oare ca eu am instrainat locuinta, cata vreme mi s-a radiat dreptul de proprietate fara voia mea? Notiunea ca AM INSTRAINAT eu inteleg ca presupune si o alegere de libera vointa din partea mea de a instraina locuinta avuta impreuna cu fostul sot, presupune alegerea de a instraina, ceea ce nu poate fi vorba in cazul meu, Eu nu am ales, nu am optat sa instrainez, ci am fost pusa in fata unei decizii judecatoresti definitive, fara a putea sa mai fac nimic, decat sa suport consecintele. Eu nu inteleg pe ce baza legala mi-am pierdut dreptul de a solicita repartizarea unei locuinte. Sau sper , poate,, totusi, ca judecata mea e corecta, si ca am dreptul sa solicit o garsoniera cu chirie de la stat, intrucat varsta si sanatatea nu imi permit sa imi strang bani si sa imi cupar una. Castig doar 1100 lei si am medicamente de peste 300 lei pus taxa judiciara 27o lei in rate , etc, Multumesc de raspuns.