Buna seara. Tatal meu este casatorit de 4 ani dupa 20 de ani de concubinaj.Au cumparat un apartament prin programa prima casa doar pe numele ei acum 14 ani ,Creditul a fost luat pe 35 de ani ,mai are de achitat 20 .Ei traiesc in strainatate si ratele le platesc eu din pensia lui tata de 14 ani, ea nu a trimis niciodata bani pt plata ratelor . In cazul in care unul dintre ei decedeaza cine ramane cu apartamentul? Tata crede ca el nu are nici un drept si ca nici eu nu voi dobandi nimic in urma lui deorece este pe numele ei. Ea are un copil dintr-o casatorie anterioara . Ma puteti lamuri va rog daca este asa ,ca el nu are nici un drept ? Va multumesc !
Buna ziua,
Bunurile cumparate inainte de casatorie, nu sunt bunuri comune.
Deci, daca apartamentul a fost cumparat pe numele ei inaintea casatoriei, inseamna ca acesta ii apartine. In caz de divort, acesta nu va putea intra in bunurile partajabile. Tatal dvs. ar putea avea doar un drept de creanta echivalent cu sumele platite; dar si acest drept de creanta care se va prescrie in termen de 3 ani de la momentul efectuarii divortului.
In cazul in care d-na decedeaza prima, tatal dvs. o va mosteni pe sotia sa, in calitate de sot supravietuitor. Dar, va pute obtine doar un sfert, restul va fi cules de copilul acesteia din casatoria anterioara.
Daca tatal dvs. decedeaza primul, atunci d-na va fi cea care il mosteneste in concurs cu dvs. Dar, in fapt nu veti putea mosteni dvs. nimic deoarece apartamentul, asa cum va spuneam, nu este bun comun, deci masa succesorala nu va cuprinde apartamentul in acest caz.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Partaj
cosmin311
Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)