avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar pamant

As dori sa stiu daca pamantul pe care il am ca proprietar imi apartine (si pot face ce vreau cu el) cu tot ce este DEASUPRA SI DEDESUBT.
Cel mai recent răspuns: MariaV , utilizator 15:30, 16 Ianuarie 2010
puteti fece ce vreti, in limitele legii..

adica,spatiul de deasupra pamantului, va poate apartine,#-o sau nu, iar spatiu de "DEDESUBT" mai mult nu, decat da
#-o
cu pamintul ca si substanta, materie, da. cu restul ramine de vazut! esti in acest sens prevederi in codul civil si in alte legi incidente aparute dupa 1989...atentie la regimul juridic al ... comorilor sa spunem, sau a ceea ce reprezinta zacamintele naturale.
Deci, cu alte cuvinte, daca vreau sa-mi pun o sonda de extractie, nu am voie?
extractia de apa, la prima panza, gratis, a doua gratis, ......:))
Sonda de extractie....pentru ce? Bogatiile solului si subsolului sunt, conform legii, proprietate statului roman, iar in caz de Doamne fereste, apare vreun zacamant de petrol ceva la dumneavoastra in gradina, veti fi expropriat pentru cauza de utilitate publica! Asa ca, vorba colegului de mai sus, tot ce puteti extrage dvs. din pamant sunt apa si cartofii:):)

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei. Bunicii au avut 4 copii , ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .o nelamurire am si eu cu privire la situatia parintilor ... admin74@gmail.com admin74@gmail.com Buna ziua .O nelamurire am si eu cu privire la situatia parintilor mei ,,,,mama mea a decedat in urma cu 6 ani Tatal se casatoreste si casa care au facut-o ... (vezi toată discuția)