PENSIONARE PERSOANĂ NEANGAJATĂ : Bună ziua, vă rog, dacă mă puteți lămuri cu următoarea situație : diferă pensia pentru limită de vîrstă pentru o persoană angajată față de una care nu mai este angajată ? În ambele situații persoana care solicită pensionarea are condiții de pensionare identice. Mulțumesc mult. Pentru a se înțelege mai clar situația expusă, detaliez : sînt angajat , împlinesc în septembrie 2022 vîrsta de 59 ani , angajat de la 01 August 1981 pînă în prezent ; am 18 ani și 3 luni recunoscută grupa a II a de muncă.... Aș mai avea cîteva luni de lucrat pînă la pensionare , doar că, lucrînd în ture ( unitate cu foc continuu ), nemaifiind personal suficient , angajatorul ne obligă să venim la ture după graficul lunar de tură. Astfel , din lunile anterioare , am acumulat foarte multe ore suplimentare , lucru care se va întîmpla și în continuare, doar că ANGAJATORUL NU VREA SĂ PLĂTEASCĂ ORELE SUPLIMENTARE . Așa că , m-am hotărîț să demisionez și să aștept pînă la împlinirea a 59 ani în septembrie , ca apoi să depun cererea de pensionare . De aceea am întrebat la început . Ce mă sfătuiți ? Mulțumesc pentru răbdarea acordată . Cu respect.
Ma pot pensiona?
sch
Prietena mea ar vrea sa stie 1.daca se poate pensiona la limita de virsta , cu reducerea virstei standard. Nascuta : mai 1955 (a implinit 55 ani) , angajata ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie
Damiana64
Am 35 ani vechime si 54 ani varsta, am lucrat 17,8 luni in grupa a II a, cand pot iesi la pensie anticipat si cat va fi penalizarea? De ce nu se ia in ... (vezi toată discuția)