avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună. Am o întrebare. Debitoarea unui credit de la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună. Am o întrebare. Debitoarea unui credit de la CAR a murit, ...

Bună. Am o întrebare. Debitoarea unui credit de la CAR a murit, iar girantul a fost nevoit să achite întreg creditul, iar acum cere în judecată moștenitorii. Sunt obligați aceștia să îi returneze sumele achitate? Nu a fost făcută succesiunea.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:40, 7 Mai 2022
Mostenitorii mostenesc si datoriile decedatului.
Puteti fi actionati in judecata, toti mostenitorii cunoscuti, chiar daca nu ati facut succesiunea.
Vă deranjez cu o întrebare. Aceste datorii trebuie să fie achitate din moștenire sau din bunul propriu al moștenitorului? Mulțumesc

POPA GHEORGHE a scris:

Mostenitorii mostenesc si datoriile decedatului.
Puteti fi actionati in judecata, toti mostenitorii cunoscuti, chiar daca nu ati facut succesiunea.

Datoriile debitorului se plătesc din bunurile rămase moștenire de la debitor. Creditorul poate cere dezbaterea succesiunii pentru a-și recupera prejudiciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Giranti - titular credit decedat k_talina k_talina Va rog sa ma ajutati in lamurirea unui aspect. Impreuna cu alte 5 persoane am girat pe cineva la CAR . Din nefericire acea persoana a decedat. acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are un credit dechis la o entitate tip ifn, ... rzlate@yahoo.com rzlate@yahoo.com Buna ziua. Tatal meu are un credit dechis la o entitate tip IFN, CAR METROPOLITAN, punand ca girant unul dintre prietenii sai. In urma acestuia, ramane ... (vezi toată discuția)
Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Subiect: credit banca Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu ... (vezi toată discuția)