avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Recuzare expert fiscal judiciar-Plata
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Recuzare expert fiscal judiciar-Plata

Intr-un proces penal, am solicitat si mi-a fost aprobata o expertiza fiscala judiciara. Experta stabilita de instanta, fara respectarea cadrului legal de numirea unui expert, s-a mai exprimat odata in cauza. Am recuzat experta in cauza. Cererea de recuzare a fost respinsa de instanta. Intrebarile adresate expertei au fost doar cele stabilite de instanta, ale mele fiind cenzurate in totalitate. in aceasta situatie pot fi obligata sa platesc expertiza?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 8 Mai 2022
Daca doriti sa se efectueze expertiza fiscala judiciara va trebui sa platiti onorariul stabilit de catre instanta de judecata in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului. Documentul de plata in original trebuie depus la dosarul cauzei..
Instanta este singura in masura sa numeasca expertul si sa aprobe obiectivele pentru expertiza.
Va multumesc pt raspuns. Dar eu nu mai doresc expertiza, motiv pentru care am recuzat experta. Recuzarea fiind respinsa de judecator. Intebarea era daca nu mai doresc expertiza tot trebuie sa o platesc?

Va multumesc
Daca nu mai doriti expertiza puteti cere instantei sa ia act de renuntarea dvs. la proba cu expertiza. Instanta trebuie sa se pronunte. Este posibil ca instanta sa considere ca expertiza este necesara, caz in care va trebui sa platiti onorariul provizoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu provizoriu proces suspendat pmeli pmeli am incasat onorariul provizoriu pentru o contraexpertiza, unul dintre experti a refuzat lucrarea si urma sa se numeasca un alt expert dar la acel termen de ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea expertului, restituire onorariu expertiza ContSters238389 ContSters238389 Buna Ziua, m-as bucura daca mi-ar raspunde cineva la urmatorul caz. Prin Incheiere de Sedinta am ales de pe lista de experti topografici judiciari o experta ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza contabila in caz de insolventa? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de anulare a deciziei de impunere la o firma aflata in stare de insolventa, administratorul (NU administratorul judiciar) a ... (vezi toată discuția)