avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt cazurile de schimbare a numelui sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt cazurile de schimbare a numelui sau prenumelui persoanelor ...

Care sunt cazurile de schimbare a numelui sau prenumelui persoanelor fizice pe cale administrativă?
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 14:18, 6 Mai 2022
Începând cu data de 2 mai au devenit aplicabile patru noi cazuri în care persoanele fizice au posibilitatea să ceară schimbarea numelui de familie sau a prenumelui pe cale administrativă, potrivit unei noi legi.
Printre cazurile enumerate de către noua lege, regăsim:
- situația în care o persoană este cunoscută după un anumit prenume pe care, din punct de vedere legal, nu îl are.

Pentru mai multe informații cu privire la dispozițiile Legii nr. 105/2022 privind cazurile de schimbare a numelui sau prenumelui persoanelor fizice, regăsiți în următorul articol: www.avocatnet.ro/articol_613...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume si prenume persoana majora bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice majore. Fac ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui bm2 bm2 Buna ziua as avea o intrebare daca nu imi place numele meu de familie il pot schimba?Chiar daca nu este un nume foarte ciudat ci mai mult unul comun? Va ... (vezi toată discuția)
Renuntare la un prenume din 2 pascu oana pascu oana buna seara, As dori dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare a prenumelui sau macar de renuntare la un prenume,avand in vedere ca am doua ... (vezi toată discuția)