avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Evitarea dublei impuneri Cipru
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Evitarea dublei impuneri Cipru

Buna ziua,

Am o nelamurire cu interpetarea urmatorului articol:

ART. 25

Evitarea dublei impuneri

1. Dubla impunere va fi evitată după cum urmează:

a) În ce priveşte România, impozitele plătite în Cipru de rezidenţii României asupra venitului obţinut sau averii deţinute care, în conformitate cu prevederile acestei convenţii, pot fi impuse în Cipru, vor fi scăzute din impozitele datorate statului român.

Beneficiile vărsate de întreprinderile de stat române la bugetul statului sînt considerate în acest articol ca impozit al României.

b) În ce priveşte Cipru, sub rezerva prevederilor legii cipriote privind deducerea din impozitul plătit în Cipru a impozitului plătit în orice teritoriu din afara Ciprului şi a oricăror modificări ulterioare ale acelor prevederi - care nu vor afecta principiul general al acestuia - şi dacă prin legea cipriotă nu este prevăzută o deducere sau o înlesnire mai mare, impozitul plătibil în România asupra beneficiilor, venitului sau cîştigurilor realizate în România va fi dedus din orice impozit plătibil în Cipru, aferent unor astfel de beneficii, venit sau cîştiguri.

2. Potrivit paragrafului 1, termenul impozit cipriot va include:

a) impozitul cipriot care ar fi trebuit să fie plătit pe orice beneficiu sau dobîndă la care s-a acordat un stimulent, o scutire sau o altă înlesnire de impozit în Cipru, dar numai pentru acel stimulent, scutire sau înlesnire de impozit;

b) impozitul cipriot care ar fi trebuit să fie deductibil din orice dividend plătit din beneficiile la care s-a acordat un stimulent, o scutire sau o înlesnire de impozit în Cipru, dar numai pentru acel stimulent, scutire sau înlesnire de impozit.

este extras din

DECRET Nr. 261 din 9 iulie 1982 pentru ratificarea unor tratate internaţionale

In cazul in care primesc dividende de la o companie din Cipru mai sunt impozitat de catre statul roman?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:11, 24 Iunie 2022
nu , daca impozitul retinut in Cipru este cel putin 5% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Offshore animis animis Doresc sa aflu mai multe informatii despre offshore dar nu prea stiu unde sa caut. Am gasit in special informatii despre cum se infiinteaza un offshore. Ma ... (vezi toată discuția)