avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civilBuna ziua, Am fost astăzi și am semnat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civilBuna ziua, Am fost astăzi și am semnat un antecontract de vânzare ...

Buna ziua,

Am fost astăzi și am semnat un antecontract de vânzare cumpărare cu o firma de construcții ( construiesc și vând ) pentru un ap cu valoarea de 60.000 euro ! Eu am doar 45.000 de euro ( pentru care am și primit factura sa o achit cât de repede) iar diferența de 15.000 euro sa o plătesc pe parcursul următorilor 2 ani in rate lunare fără dobânda sau alte penalități !
Îmi sunt neclare câteva lucruri :

1. Firma are capital de 200 RON ( așa scrie pe factura pe care eu am primit-o sa o plătesc )

2.Mam înțeles cu domnul sa merg sa transfer suma de banii dar el susține ca la notar nu trebuie sa mergem in zilele următoare, doar in data de aproximativ 15 Iulie 2022 când îmi va fi predat apartamentul finisat ! Eu vroiam sa merg și saptamana viitoare după ce ii transferam banii, și mi se pare dubios faptul ca domnul nu prea vrea

3. Eu dacă vreau sa renunț la apartament pe baza antecontractului pot sa am probleme ? Nu am transferat nici un euro (sa ma pună sa ii plătesc o parte din suna menționata in antecontract ? )

Plus ca domnul a făcut cu pixul modificări pe antecontract ! Antecontractul e ștampilat și semnat de domnul și semnat de mine dar nu stipulează nimic in mod direct in caz de neplata

Va mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2022
IULIA-IULIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:46, 7 Mai 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1. 99% din SRL-uri au capitalul vărsat de 200 lei. Nu are nicio relevanta.
2. Și de ce va deranjează, atât timp cât nici dvs nu ați achitat nimic? Plătiți cei 45.000, în iulie, când se va încheia la notar contractul de vânzare. Va deranjează banii din buzunar?
3. De preferat ar fi sa fi încheiat promisiunea de vânzare la notar, unde se specifica ce se întâmplă dacă se răzgândește vânzătorul, ce se întâmplă, dacă va răzgândit dvs și ce se întâmplă dacă vânzare nu se mai încheie din cauze independente de vointa vreunuia dintre dvs.
Un înscris autentic notarial constituie titlu executoriu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

1. Daca firma are 200 lei capital social, in limita acelui capitalului social va raspunde fata de terti, la o adica.
2. Nu se intelege daca ati primit doar o factura sau daca ati incheiat/semnat si un antecontract de dezvoltatorul.
3. Daca ati semnat un antecontract, da, puteti avea probleme mari, daca nu stiti ce anume ati semnat.

Este incredibil (si groaznic in acelasi timp) ca in 2022 inca se mai petrec asemenea lucruri.

1. De preferat era sa va informati inainte
2. De preferat era sa incheiati un antecontract la notar.
3. De preferat era sa notati antecontractul la cartea funciara.
trandafir2 a scris:

1. Daca firma are 200 lei capital social, in limita acelui capitalului social va raspunde fata de terti, la o adica.

Cu alte cuvinte, IULIA-IULIA, dacă nu vă predă apartamentul, din cei 45.000 de euro veți putea recupera fix 200 de lei, nici măcar un leu mai mult. Capitalul social are, totuși, relevanță atunci când e vorba de un dezvoltator imobiliar.

Este incredibil (si groaznic in acelasi timp) ca in 2022 inca se mai petrec asemenea lucruri.

Da. Din fericire pare să nu fie chiar așa de rău pentru utilizatoare:
Antecontractul e ștampilat și semnat de domnul și semnat de mine dar nu stipulează nimic in mod direct in caz de neplata
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva imobiliare de la 19% la 5%, antecontract semnat in 2021, blocul se finalizeaza 2022 ElenaC84 ElenaC84 Buna ziua, Am dat avans pentru un apartament cu 3 camere intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare in 2022 (pret apt 116k+TVA 19% =137.000) . ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara de autentificare de la un notar la altul cumparatoringrijorat cumparatoringrijorat Buna ziua. Eu si logodnicul meu vrem sa cumparam un apartament. Apartamentul costa 80.000 de euro pentru care am semnat un antecontract de 3000 de euro. Banii ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare dezvoltator MihaelaSm MihaelaSm Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil intr-un bloc care inca nu e construit de la un dezvltator, care mi a cerut 80% din suma la antecontract, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)