avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua O problemă legată de succesiune. Bunicii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua O problemă legată de succesiune. Bunicii soției ...

Bună ziua
O problemă legată de succesiune.
Bunicii soției decedați de mai bine de 20 de ani. Nu s-a dezbătut succesiunea dar există un certificat de unic moștenitor pe numele singurului copil, tatăl soției.
Aceasta decedează în 2007. Nici de această dată nu se face succesiunea, moștenitorii legali fiind soția și cei cinci copii.
Soția moare acum două luni și rămân cei cinci copii care acum vor să dezbată succesiunea.
Întrebarea mea e câte succesiuni succesive trebuie deschise și care ar fi, estimativ, impozitele și onorariile datorate.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:13, 6 Mai 2022
Pai dacă exista un certificat de moștenitor înseamnă că s-a dezbătut deja succesiunea după bunicii soției.
Prin urmare, nu mai rămâne decât sa dezbateti moștenirea după părinții soției.
Onorariile și impozitul depind de valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept/ordinea la sccesiune tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua, Cine sunt mostenitorii in urmatorul caz: Familie formata din sot, sotie si 2 copii. Sotul si sotia au fiecare cate 2 frati. Primul decedeaza ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am cateva chestiuni in materie de succesiune la care ... cristina_huszarr cristina_huszarr Buna seara. Am cateva chestiuni in materie de succesiune la care as dori lamuriri: 1. Care este termenul pt. deschiderea procedurii succesorale la notar ... (vezi toată discuția)
Parcela pamant Bogdanstefan1985 Bogdanstefan1985 Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant. Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din ... (vezi toată discuția)