avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a depus actele ...

Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a depus actele de divorț. Este posibil să depună ceva la judecatorie daca certificatul de căsătorie în original este la mine și toate documentele originale?
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 18:34, 26 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Da. Bineinteles. Este suficienta si o copie sau a scos un duplicat de la starea civila.
Nu-l puteti tine legat de glie, doar pentru ca aveti actele originale...
Nu aveți nevoie de acte în original pentru promovarea acțiunii de divorț.
Sunt suficiente copii xerox simple.
Dacă aveți copii minori din casatorie ar fi indicat sa formulati cerere reconventionala în procesul de divort deschis de sot.
Contactați un avocat și o sa va îndrume acest pas cu pas.
Credeti ca il blocati pt ca aveti dvs actele originala?Daca vrea sa divorteze va divorta,se pot scoate duplicate dar sunt suficiente si copiile simple.
Nu că îl blochez. Mi-a zis să mă aștept la chemarea în instanță. Încă nu a venit hârtia, însă el are 2 plângeri la poliție pt violenta și am certificat medico legal . Trăiește în cu 2 femei . Crede Cami poate lua copiii

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Credeti ca il blocati pt ca aveti dvs actele originala?Daca vrea sa divorteze va divorta,se pot scoate duplicate dar sunt suficiente si copiile simple.

Bună ziua! Depinde cât a trecut de la momentul la care v-a zis el că a depus acțiunea. Depinde și dacă a plătit taxa de timbru sau nu (se mai poate prelungi timpul în care veți primi acțiunea dacă nu a plătit odată cu introducerea cererii de chemare în judecată). Poate să dureze chiar și peste o lună, depinde cât de repede se fac și demersurile interne. Iar în momentul în care veți primi acțiunea, în funcție de ce scrie acolo puteți face o cerere reconvențională. Mă puteți contacta pentru alte detalii.

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala in proces de divort xwa xwa V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea nelamurire: Sotul meu a intentat divort si a solicitat desfacerea casatoriei din vina ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Divorț Ghiță100 Ghiță100 Cum pot inainta acțiunea de divorț dacă certificatul de căsătorie a rămas la soție? (vezi toată discuția)