avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a depus actele ...

Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a depus actele de divorț. Este posibil să depună ceva la judecatorie daca certificatul de căsătorie în original este la mine și toate documentele originale?
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 18:34, 26 Iulie 2022
Buna ziua,

Nu este nevoie de certificatul de casatorie in original, este suficienta o copie simpla, xeroxata, conforma cu originalul.

Accesati www.portal.just.ro pentru a observa daca a fost inaintata actiunea de divort.

Depuneti intampinare, cand veti primi actiunea civila.

Va sugerez sa ajungeti la un acord, divortul prin acord este cea mai energica, cea mai eficace varianta de desfacere a casatoriei.

Cererea ar fi fost depusă în data de 15 aprilie . Pe 15 mai doamna avocat a sunat la tribunal iar în registru nu apărea nici o cerere . El susține că actele sunt depuse doar că nu am văzut nici o chitanță, nu am primit nimic . Mai nou vrea sa părăsească țara pentru a locui cu amanta . Îl pot baga la părăsire de domiciliu sau la abandon?

Marinela Zapciroiu a scris:

Bună ziua! Depinde cât a trecut de la momentul la care v-a zis el că a depus acțiunea. Depinde și dacă a plătit taxa de timbru sau nu (se mai poate prelungi timpul în care veți primi acțiunea dacă nu a plătit odată cu introducerea cererii de chemare în judecată). Poate să dureze chiar și peste o lună, depinde cât de repede se fac și demersurile interne. Iar în momentul în care veți primi acțiunea, în funcție de ce scrie acolo puteți face o cerere reconvențională. Mă puteți contacta pentru alte detalii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2022
Danamihai18, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici o parasire,nici un abandon.oate sa plece cand,unde si cu cine vrea.Plecarea poate constitui un motiv in plus la divort dar atat nu exista reglementari legale ,sunt doar legende.
Însă Portalul Instanţelor de Judecată nu este de folos acolo unde instanţele nu afişează cauzele cu minori şi familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala in proces de divort xwa xwa V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu urmatoarea nelamurire: Sotul meu a intentat divort si a solicitat desfacerea casatoriei din vina ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Divorț Ghiță100 Ghiță100 Cum pot inainta acțiunea de divorț dacă certificatul de căsătorie a rămas la soție? (vezi toată discuția)