avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Buna, Intrebare, daca un traducator este autorizat ...
Discuție deschisă în Traduceri

Buna, Intrebare, daca un traducator este autorizat pentru 2 limbi ...

Buna,

Intrebare, daca un traducator este autorizat pentru 2 limbi straine este posibil sa modifice autorizatia astfel incat sa ramana doar cu 1 din acele limbi?
Cel mai recent răspuns: Andreea1a9a0a0a , utilizator 17:14, 12 Mai 2022
As mai avea o nelamurire ..

La incheierea unui contract de colaborare pe baza de drepturi de autor, mai e necesar vreun demers special de genul mers la notar pentru legalizarea specimenului de semnatura?

Mentionez ca beneficiarul contractului de colaborare este fostul meu sef la care am fost angajata 7 ani si am decis sa colaboram in continuare pe traduceri. Deci deja avea stampila/parafa/semnatura mea.
Daca nu au intervenit modificari in autorizare, nu vad de ce ar trebui o noua declaratie notariala. Nu este rau daca, totusi, intrebati un notar fiind vorba de un altfel de contract.
Multumesc tare mult!
La 2 refuzuri, nu la 3. Dar va puteti suspenda pentru una din autorizatii; acestea sunt independente una de cealalta, au numere si probabil si date diferite; daca exista o suspiciune de incapacitate profesionala este mmai bine sa nu o faceti cunoscuta in motivele de suspendare; incapacitatea este motiv de incetare a calitatii de traducator, la cererea beneficiarului (nu este cazul aici).

Andreea1a9a0a0a a scris:

Am refuzat deja de 3 ori pe una dintre limbile in cauza. Inteleg ca maxim 3 refuzuri am voie, altfel imi anuleaza autorizatia.

la nici un ctr de drepturi de autor nu e nevoie de specimen de semnatura la notar; specimenul se lasa la notar doar pentru a va avea in evidenta pentru traducerile legalizate

Andreea1a9a0a0a a scris:

As mai avea o nelamurire ..

La incheierea unui contract de colaborare pe baza de drepturi de autor, mai e necesar vreun demers special de genul mers la notar pentru legalizarea specimenului de semnatura?

Mentionez ca beneficiarul contractului de colaborare este fostul meu sef la care am fost angajata 7 ani si am decis sa colaboram in continuare pe traduceri. Deci deja avea stampila/parafa/semnatura mea.

Alte discuții în legătură

Taxa legalizare semnatura traducator autorizat anton.alina anton.alina Numele meu este Alina Anton si sunt traducator autorizat de limba engleza si franceza. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia urmatoare: vreau sa ... (vezi toată discuția)
Certificare traduceri trimise prin e-mail - protejare conþinut. lacrima2 lacrima2 Buna ziua, Sunt traducator PFA. Pentru traducerile trimise prin e-mail unei firme din alt oras, trebuie sa-mi pun semnatura pe documentul tradus? Daca da, ... (vezi toată discuția)