avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii intracomunitare

Societatea la care lucrez este un intermediar, in Port Agigea.
Societatea X, platitoare de TVA, trimite marfa in Olanda la o firma inregistrata in scopuri de TVA. Prin societatea la care lucrez se efectueaza manipularea marfii-incarcare in tiruri. Factura pe care eu o emit catre societatea X este cu TVA sau fara?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:37, 18 Ianuarie 2010
art. 144^1 Cod Fiscal:
Sunt scutite de taxă serviciile prestate de intermediarii care acţionează în numele şi în contul altei persoane, în cazul în care aceste servicii sunt prestate în legătură cu operaţiunile scutite prevăzute la art. 143 şi 144, cu excepţia operaţiunilor prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. f) şi alin. (2), sau în legătură cu operaţiunile desfăşurate în afara Comunităţii.

art. 143, alin (2) Cod Fiscal:
Sunt, de asemenea, scutite de taxă următoarele:
a) livrările intracomunitare de bunuri către o persoană care îi comunică furnizorului un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile fiscale din alt stat membru

din prevederile legale susmentionate rezulta ca veti factura cu TVA.
De unde este societatea X, beneficiarul?
daca sediul activitatii economice a lui X e in Romania factura va fi cu TVA
daca sediul activitatii economice e in UE, factura va fi fara TVA - regula generala de la art. 133 alin. 2 din OUG 109/2009 spune ca locul prestarii de servicii este locul unde beneficiarul isi are stabilit sediul activitatii sale economice
daca sediul activitatii economice e intr-o tara terta, factura va fi fara TVA - art. 133 alin. 7 din OUG 109/2009
Consider ca va intereseaza situatia prezentata conform prevederilor pt 2010 ale codului fiscal. Consider ca activitatea de manipulare, incarcare nu este o activitate de intermediere, ci un serviciu.

ART 133
(2) Locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice.

Serviciul prestindu-l catre firma X din RO veti factura cu tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Tva la prestari servicii extracomunitar anca_stan anca_stan Buna ziua. Am urmatoarea situatie: prestari servicii asupra unor vagoane apartinand unui client din Elvetia. Vagoanele opereaza pe teritoriul Romaniei. ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul temporar de bunuri radumuresan radumuresan Buna ziua, O societate de transport efectueaza un transport pe ruta Romania-Rusia pentru un client din Romania. Prima cursa a constat in transportul unor ... (vezi toată discuția)