avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, administratorul blocului unde locuieste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, administratorul blocului unde locuieste mama mea strange ...

Buna ziua,
administratorul blocului unde locuieste mama mea strange semnaturi pentru debransarea blocului de la reteaua de termoficare a RADET.
Intrebarea mea este: cat la suta dintre propietari trebuie sa fie de acord pentru a se putea face debransarea?
Nu toti propietarii sunt de acord cu aceasta decizie.
Imi puteti da si un numar de lege?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:00, 11 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 325 din 2006, art.30, 32 , 45..
[ link extern ]
Raspunsul la intrebarea dvs. nu este chiar asa de simplu de dat, chiar in conditiile in care cititi legislatia specifica, asa cum a fost prezentata de catre @latka, pentru care trebuie sa-i multumim.
Intrebare: care este motivul pentru care o parte dintre vecinii respectivi doresc debrasarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, apoi destul de interesant ar fi si care este opinia celorlalti vecini care ar dori sa ramana conctati la SACET?
Ei, cand o sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus, o sa va dati seama de justeatea sau injustetea luarii masurii de deconectare (nu, debransare) de la SACET.
Nu as vrea sa va influentez in niciun fel, dar pot sa va spun ca sunt o sumedenie de motive pro deconectare cum sunt si o sumedenie de a ramane conectati la SACET. Cand o sa faceti o discutie serioasa pro / contra deconectare o sa aveti raspunsul cel mai corect / mai just...
Totusi, nu am inteles din ce motiv, de toata aceasta chestiune se ocupa administratorul. Nu are alta treaba pe-acolo?
Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
Adam Grecu, utilizator
Acesti vecini doresc debransarea pe motiv ca intretinerea este prea mare si vor sa-si puna centrale termice individuale
S-ar putea sa fie mult mai ieftin cu pretul gazelor, plafonat, fata de cit va costa energia termica de la RADET. Deocamdata pretul pentru clientii casnici este 0,31 RON/Kwh.

Dar legal, daca v-ati uitat pe textul legii vecinii nu prea au sanse, daca nu sunt toti de acord cu asa ceva. Daca va fi mai scump la iarna cu RADET, inseamna ca vor ingheta si la propriu si la buzunare si cei care vor si cei care nu vor.
Deconectarea de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati reprezinta o optiune individuala
Hotararea pentru deconectare de la sistemul centralizat alimentare utilitati se dispune prin vot in cadrul adunarii generale,nu este atributul administratorului de imobil

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit: cum fac sa nu mai platesc caldura la intretinere? zws zws Buna ziua! Am un apartament in care nu locuieste nimeni. Acest apartament este intr-un bloc care desi are repartitoare, acestea nu mai sunt folosite de ani ... (vezi toată discuția)
Raspunsul primit de la a.n.r.s.c referitor la debransariile ilegale si vreau sa stiu daca si primaria a primit acelasi raspuns? NCorina NCorina Am facut o petitie adresata Secretariatului General al Guvernului,care a fost redirectionata Autoritati Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare ... (vezi toată discuția)
Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)