avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PARTAJ - societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PARTAJ - societate comerciala

Daca la o firma nu s-a declarat impozitul pe profit din motive de lichiditati, iar acum asociatii vor sa faca partajul la firma, dar niciunul nu vrea sa depuna impozitul. Ce se va intampla? Cine va raspunde si cine va plati? Unul dintre ei stia de acest impozit dar nu a vrut sa depunem declaratii rectificative.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:03, 15 Ianuarie 2010
Va raspunde administratorul si va plati firma .
ciolac a scris:

Daca la o firma nu s-a declarat impozitul pe profit din motive de lichiditati, iar acum asociatii vor sa faca partajul la firma, dar niciunul nu vrea sa depuna impozitul. Ce se va intampla? Cine va raspunde si cine va plati? Unul dintre ei stia de acest impozit dar nu a vrut sa depunem declaratii rectificative.

Exista posibilitatea sa i se impute contabilului, sa zica, contabilul de ce nu a depus?
ciolac a scris:

ciolac a scris:

Exista posibilitatea sa i se impute contabilului, sa zica, contabilul de ce nu a depus?

Daca exista un contract de prestari servicii intre firma si contabil , atunci se pot cere majorarile de intarziere aferente acelui impozit , dar nimic mai mult .

In cazul in care aveti angajat un contabil cu CIM , si acesta nu este de acord sa plateasca aceste majorari va trebui sa-l dati in judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste penalitatile?/ ce implica cererea de compensare? nitmar nitmar Am achitat anul trecut un impozit minim ce a fost distribuit de catre AFP din contul unic in dividente persoane fizice/2005 fara niciun temei sau baza legala, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit srl elishepherd elishepherd Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie 100 trim 4 depusa pe 0 ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Este gresit daca am depus declaratia 100 pe 0 la trim 4 in conditiile in care in primele 3 trim s-a platit impozit minim, iar trim 4 a fost ... (vezi toată discuția)