avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit pe profit SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit pe profit SRL

Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe firma. Pe data de 8 octombrie am primit de la ANAF o somatie ce, in baza art. 145 al Ordinantei Guvernului 92/2003 imi solicita in termen de 15 zile, plata impozitului pe profit in suma de 500 de RON si in acelasi timp ma anunta ca a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de ANAF. Exista posibilitatea dpdv legal sa fiu scutita de plata acestei sume si ce anume ar trebui sa fac? Care sunt consecintele neachitarii sumei si respectiv ale executarii silite si, are executarea repercursiuni si asupra bunurilor personale? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elishepherd , utilizator 08:12, 24 Noiembrie 2010
pentru impozitul deja stabilit, nu mai aveti ce face si nu trebuie sa va ganditi imediat ca nu exista bunuri pentru a fi executate, sunteti tantar si criza nu va tine o vesnicie, astfel incat aveti nevoie de a va pastra numele intact, in vederea desfasurarii unor afaceri viitoare.
Cat priveste firma actuala, mergeti la registru si suspendati activitatea acesteia pentru perioada maxima de trei ani, pentru a nu mai plati taxe si impozite in toate aceasta perioada.:)

din momemnt ce ati deschis firma sunteti automat supusa impozitului forfetar. nu are importanta daca ati realizat sau nu profit. Incercati sa contestati la instanta pe ideea ca nu ati dat drumul la activitate.. Mai aveti posibilitatea de a suspenda activitatea la ONRC dar functioneaza doar pentru viitor.
Dar neavand cei 500 de RON si implicit neachitand impozitul in termenul dat de ANAF, la ce consecinte trebuie sa ma astept?
la plata de penalitati de intarziere si executarea silita a societatii..
daca este infiintata in aprilie 2010 atentie(!) anul acesta nu plateste impozitul minim (aka forfetar). Deci fie cei 500 provin din declaratiile dvs (profit) fie daca sustineti ca nu ati avut nicio activitate, mergeti la ANAF-ul de care tineti cu un stick la dvs si solicitati o fisa sintetica, unde sa reiasa de unde aveti de plata suma de 500 RON

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna seara, va rog sa \" ma luminati\" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale opitzadriana opitzadriana Daca o firma isi inceteaza activitatea in 1999 avand de plata impozit pe profit si t.v.a dupa cat timp intervine prescriptia? (vezi toată discuția)