Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe firma. Pe data de 8 octombrie am primit de la ANAF o somatie ce, in baza art. 145 al Ordinantei Guvernului 92/2003 imi solicita in termen de 15 zile, plata impozitului pe profit in suma de 500 de RON si in acelasi timp ma anunta ca a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de ANAF. Exista posibilitatea dpdv legal sa fiu scutita de plata acestei sume si ce anume ar trebui sa fac? Care sunt consecintele neachitarii sumei si respectiv ale executarii silite si, are executarea repercursiuni si asupra bunurilor personale? Va multumesc anticipat.
Nu stiam de obligativitatea folosirii numelui real. Credeam ca este doar o optiune. Am ales anonimatul deoarece sunt studenta la facultatea de drept si, ca si mine, multi colegi de-ai mei urmaresc aces site. Prefer sa imi pastrez problemele pentru mine.
Nu ma consider vinovata ci efectiv ma aflu intr-o situatie pe care n-o prea inteleg, ma depaseste si incerc sa aflu raspunsuri. Intrebarile mele sunt departe de a fi manevre de a va induce o impresie de falsa nevinovatie.
Intrebarea legata de repercursiunile neachitarii vine din deznadejdea mea de a iesi din aceasta situatie mai ales ca nu stiu unde anume sa caut ca sa vad daca este vina mea intr-adevar, datorata unei completari neatente a declaratiilor sau este o gresala a ANAF-ului. Nu stiu unde anume pe duplicatele declaratiilor trimise sa verific impozitul trecut.
In orice caz, eu va multumesc pentru raspunsuri. Folositoare, nu neg, dar nu trebuia sa ma acuzati asa transant ca as incerca sa va "duc de nas".
Da, ma simt dus de nas.
Sau, poate chiar nu stii sa explici situatia reala.
Situatia este foarte aburita asa cum o descrii.
Spui ca ai depus declaratii dar nu ai avut niciun profit.
Nu dai detalii.
Ai pretentia sa ti se raspunda clar dar intrebarea este aburita rau.
Te inteleg ca esti deznadajduita... dar exista si o veste foarte buna.
Daca nu ai avut activitate si ai fost infiintata in 2010, atunci nu ai ce sa platesti.
Poate, doar o amenda pentru depunerea cu intirziere a declaratiilor, daca este cazul.
Vorbeste cu contabila care ti-a depus declaratiile... sau da-ne un link catre somatia ta, sa o vedem si noi.
Sterge datele personale din ea cu marker negru.
Mare brinza. Ai o datorie de 150 de euro si te dai de ceasul mortii.
Si eu nu am probleme ca esti anonima.
Am probleme ca pari nesincera... desi esti anonima (si prin urmare "protejata")... si ai putea sa ne explici situatia clar.
De fapt, cred ca nu prea stii sa vorbesti.
Nu e vina ta.
Pentru a primi un raspuns bun... ai nevoie de o intrebare buna.
In afara trimiterii prin E-mail nu stiu cum altfel sa expun somatia. Am scanat-o, am sters datele personale, am scanat-o iar. Daca puteti explicati-mi o alta varianta pentru vizualizare.
M-am uitat acum peste declaratiile depuse si am vazut ca la declaratia 100 contabila a trecut la rubrica date privind creanta fiscala "103-Imp. pe profit datorat de PJ; Impozit minim 484". Declaratia asta a fost trimisa in 06.2010 si reiese ca eu pana pe 25.07.2010 trebuia sa platesc suma respectiva, adica impozitul minim.
Sediul social este in alta localitate si persoana ce imi gazduieste sediul primeste si corespondenta si mi-a zis ca am primit si titlul executoriu, emis tot pe 08.11.2010 ca si somatia. Ea mi-a comunicat lucrul asta pe 18.11.2010. De pe 19 pana pe 22 eu am fost internata in spital. In titlu executoriu scrie ca se poate face contestatie in 15 zile de la comunicare sau de la luarea la cunostiinta, in conf. cu prevederile art. 172-173 din Ordonanta Guv. nr. 92/2003. Daca eu am luat la cunostiinta abia pe 18, nefiind in localitate se considera acela termenul sau ramane tot termenul de 08.11.2010 la care actele au fost emise? In situatia in care a fost emis titlul executoriu mai e valabila o declaratie rectificativa trimisa la ANAF?
Srl vs pfa
alina240
Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care:
-Pe SRL ... (vezi toată discuția)