avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit pe profit SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit pe profit SRL

Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe firma. Pe data de 8 octombrie am primit de la ANAF o somatie ce, in baza art. 145 al Ordinantei Guvernului 92/2003 imi solicita in termen de 15 zile, plata impozitului pe profit in suma de 500 de RON si in acelasi timp ma anunta ca a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de ANAF. Exista posibilitatea dpdv legal sa fiu scutita de plata acestei sume si ce anume ar trebui sa fac? Care sunt consecintele neachitarii sumei si respectiv ale executarii silite si, are executarea repercursiuni si asupra bunurilor personale? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elishepherd , utilizator 08:12, 24 Noiembrie 2010
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca nu cer prea mult, domnule avocat alex chiciu, v-as ruga sa-mi spuneti in ce document legal pot gasi referiri la scutirea de la plata impozitului forfetar pe anul 2010.
OUG 34/2009.
Mai mult, incadrarea in transele de impozit minim se facea in functie de veniturile anului fiscal precedent, or, dvs fiind infiintata in 2010 nu aveati lace an sa faceti referire ...
In primul an de activitate, nicio firma nu plateste impozit forfetar.
In plus... elisheperd spune ca nu a avut profit.

De unde a primit atunci somatie ca are de plata 500 RON ?

Inseamna ca a avut profit.

Daca nu ar fi depus nicio declaratie si nu ar facut nicio activitate, NU ar fi primit somatie de plata.

Inseamna ca a tinut contabilitate si a declarat profit in declaratiile fiscale.

Ceva nu este in regula.

Alberto Kurtyan
Am trimis declaratiile contabile dar din acele declaratii reiese ca nu am avut nici un fel de profit. Somatia de plata este trimisa de catre ANAF. Declaratiile sunt decl. 300, 100, 010 si 394. In orice caz, ce implica aceasta "executare silita"; adica neavand bunuri inregistrate pe firma ce vor executa? Neachitarea acestei sume atrage dupa sine inchiderea firmei?
Daca ai gresit declaratiile si ai declarat profit din greseala atunci exista un remediu.
Se face o declaratie rectificativa.

Fiscul va scoate debitele din evidenta.

Deci mergi la contabil sa iti corecteze contabilitatea.

"Neachitarea acestei sume atrage dupa sine inchiderea firmei?"

Ce fel de intrebari sunt astea?
Ori ai profit ori nu ai.

Ar fi mai sincer sa pui intrebari sincere, nu invirtite dupa deget.
Vei primi raspunsuri sincere, chiar daca ai probleme cu fiscul.

Oricum, vad ca esti anonima. Crezi ca te urmareste cineva?
Ai vazut ce intrebari se pun pe site?

Vei primi ajutor chiar daca esti vinovata.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna seara, va rog sa \" ma luminati\" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale opitzadriana opitzadriana Daca o firma isi inceteaza activitatea in 1999 avand de plata impozit pe profit si t.v.a dupa cat timp intervine prescriptia? (vezi toată discuția)