Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe firma. Pe data de 8 octombrie am primit de la ANAF o somatie ce, in baza art. 145 al Ordinantei Guvernului 92/2003 imi solicita in termen de 15 zile, plata impozitului pe profit in suma de 500 de RON si in acelasi timp ma anunta ca a inceput executarea silita in temeiul titlului executoriu emis de ANAF. Exista posibilitatea dpdv legal sa fiu scutita de plata acestei sume si ce anume ar trebui sa fac? Care sunt consecintele neachitarii sumei si respectiv ale executarii silite si, are executarea repercursiuni si asupra bunurilor personale? Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspunsuri. Daca nu cer prea mult, domnule avocat alex chiciu, v-as ruga sa-mi spuneti in ce document legal pot gasi referiri la scutirea de la plata impozitului forfetar pe anul 2010.
OUG 34/2009.
Mai mult, incadrarea in transele de impozit minim se facea in functie de veniturile anului fiscal precedent, or, dvs fiind infiintata in 2010 nu aveati lace an sa faceti referire ...
Am trimis declaratiile contabile dar din acele declaratii reiese ca nu am avut nici un fel de profit. Somatia de plata este trimisa de catre ANAF. Declaratiile sunt decl. 300, 100, 010 si 394. In orice caz, ce implica aceasta "executare silita"; adica neavand bunuri inregistrate pe firma ce vor executa? Neachitarea acestei sume atrage dupa sine inchiderea firmei?
Srl vs pfa
alina240
Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care:
-Pe SRL ... (vezi toată discuția)