avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizație de șomaj dacă am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizație de șomaj dacă am terminat liceul ...

Pot beneficia de indemnizație de șomaj dacă am terminat liceul și nu continui studiile?
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 11:53, 11 Mai 2022
Absolvenții de studii liceale, postliceale ori universitare, care nu-și găsesc un loc de muncă în cel mult 60 de zile de la finalizarea studiilor, au dreptul de a solicita indemnizația de șomaj, conform Legii nr. 76/2002.
Pentru a obține ajutorul de la stat, absolvenții fără un loc de muncă trebuie să se înregistreze la agenția pentru ocuparea forței de muncă din localitatea sau zona în care domiciliază în cel mult 60 de zile calendaristice de la absolvire.

Pentru mai multe informații cu privire la condițiile necesare acordării indemnizației de șomaj, accesați următorul link: www.avocatnet.ro/articol_613...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi liceu leonardy44 leonardy44 Buna ziua! pentru inscrierea la somaj a absolvantilor de liceu,care este data limita de 60 zile pentru depunerea dosarului de somaj,va rog? multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor somaj absolventi tstefana tstefana Pentru a obține ajutor de somaj, absolvenții fără un loc de muncă trebuie să se înregistreze la agenția pentru ocuparea forței de muncă din ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)