avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine stabileste taxa de timbru si cand trebuie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine stabileste taxa de timbru si cand trebuie achitata ...


Buna ziua!
Intr-un proces , unde avem calitatea de parati, reclamantul a cerut modificarea cererii in actiune, pana la data procesului, stabilita de instanta. Intrebarea este urmatoarea: Actiunea initiala a fost scutita de taxa de timbru, iar in cazul cererii modificatoare formulata de reclamant sunt incidente dispozitiile OG nr. 80/2013, privind taxele de timbru judiciar.
Cine stabileste taxa de timbru judiciar si cand trebuie achitata, inainte de data cand are loc procesul?
Se poate cere de catre parati, ca nu s-a achitat taxa pana la proces?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
NICULIN, utilizator
Paratul.poate invoca excepția netimbrarii daca actiunea nu e timbrată .In mod normal judecatorul verifica in procedura regilarizarii aspectele privind timbrajul si pune in vedere reclamantului sa timbreze.Există n variante posibile (ca instanta sa omita mai ales daca actiunea a fost modificata etcetc)apararile se fac de avocat dipa studiul dosarului nu de justitiabil dupa ureche..
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am inteles acum, motivul pentru care nu s-a platit taxa de timbru judiciar. Va multumesc!
Verificati totusi la primul termen dosarul pt s vedea care este situatia exacta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul gresit taxa de timbru uira uira Sunt parata intr-un dosar de partaj, iar judecatorul a calculat gresit taxa de timbru: 2200 ron in loc de 3200 ron. Este vorba de o simpla greseala de calcul ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar MYLYMYLY MYLYMYLY BUNA ZIUA. am gasit intampaltor numele meu intru n partaj judiciar ca parat fara a fii anuntata.iar rezultatul fiind posibil de dezbatere succesiune.Tip ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)