avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dacă un locatar are un debit la asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dacă un locatar are un debit la asociația de proprietari de ...

Dacă un locatar are un debit la asociația de proprietari de 1600 ron și penalitati de 1300 de ron , este legal dacă nu i se permite sa achite prima oara debitul ,ca să nu mai genereze penalitati, și apoi penalizările?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:25, 11 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte legal, prima dată se achită datoriile cele mai vechi.
Pai a vrut sa achite datoria veche si I s-a comunicat ca o parte se duce pe datorie și o parte pe penalitati . Deci cum e corect?

latka a scris:

Este foarte legal, prima dată se achită datoriile cele mai vechi.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum a spus asociația. Se achită în ordinea apariției datoriilor.
Conform disp Cod fiscal,se achita in debitele in ordine cronologica concomitent cu penalitatile aferente-astfel incat sa dispara sursa generatoare de noi penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)