avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept uzucapiune

Buna ziua!

Tatal meu are un teren mostenit de la bunicul său pe care îl administrează de mai bine de 20 de ani. Terenul are o suprafață de 18.500 mp. Bunicul sau i-a făcut un act de proprietate la primarie pe vremea când tatăl meu era copil. Ulterior bunicul a murit și a apărut Legea 18 prin care au primit un titlu de proprietate unde sunt mentionati tatal tatălui meu și cei doi frati ai acestuia, ei neprezentand atunci acel act întocmit de bunicul tatălui meu la primarie prin care ii ceda nepotului sau tot terenul. Tatăl meu a plătit toate impozitele pe acel teren ( are chitanțele), l-a lucrat o buna perioada, iar acum este arendat. In prezent, o alta ruda dorește sa își revendice cota. Cum se poate proceda pentru a obține un drept de proprietate asupra terenului? Se poate invoca uzucapiunea? Care este procedura? Se poate face prin Oficiul de Cadastru sau doar prin instanta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:23, 11 Mai 2022
ei neprezentand atunci acel act întocmit de bunicul tatălui meu la primarie prin care ii ceda nepotului sau tot terenul.

Fiindcă actele facute prin Primarie nu au nicio valoare. Sunt exact ca actele de mana
Actele prin care se transmite proprietatea se încheie ori la notar ori prin instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune buziladiana buziladiana In anul 2011 tatal meu B.I.I a deps in instanta planurile de amplasament pentru a se putea intabula cu o suprafata de 6139mp teren ce face parte dintr-un corp ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Cadastru - diferenta masuratoare Adriana68 Adriana68 Am vrut sa fac cadastru la o casuta la tara si din masuratori a rezultat ca suprafata este mai mare decat cea inscrisa in titlul de proprietate, care la randul ... (vezi toată discuția)