avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia privind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia privind urmatoarea ...

Buna seara,
Va rog sa imi comunicati opinia privind urmatoarea situatie:
Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt valabile pana la 31.12.2022. Pentru Autorizatia permise auto eliberata de DSPMB (ASF conform incadrarii de pe site DSPMB [ link extern ] ."
Sunteti de parere ca Autorizatia pentru permise auto eliberata de DSPMB este un ASF valabil pana la data de 31.12.2022, fara a mai fi necesara viza anuala sau este un document (autorizatie) eliberat de DSPMB valabil pe perioada starii de alerta si 90 de zile dupa incetarea acestei stari, fara a mai fi necesara viza anuala (Autorizatia pentru permise auto neputand fi valabila fara viza daca nu ar fi stare de alerta)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: XYU , utilizator 21:02, 25 Mai 2022
Nu se intelege nimic, link-ul nu functioneaza, art. 15 alin 3 spune altceva:
"Certificatele de concediu medical eliberate se pot transmite de către medicii curanți către persoanele asigurate, respectiv de către persoana asigurată către angajatori/case de asigurări de sănătate și prin mijloace electronice de transmitere la distanță."
[ link extern ]
In principiu, de baza e legea 55/2020:
Articolul 4
(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
(6) Prin excepție de la alin. (1), în cazul dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere - cu drept de circulație, se menține numai valabilitatea celor emise în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b),alin. (4) sau (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 10 zile de la încetarea acestei stări. Pentru aceeași perioadă se menține și valabilitatea prelungirii dreptului de circulație, dispusă de procuror sau de instanța de judecată potrivit art. 111 alin. (6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
[ link extern ]
[ link extern ]
Buna seara,
Practic Autorizatia pentru examinarea candidatilor la obtinerea permiselor de conducere eliberata de DSPMB este valabila fara viza anuala in starea de alerta si 90 de zile de la incetarea acesteia?
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea ... XYU XYU Buna seara, Va rog sa imi comunicati opinia dvs. privind urmatoarea situatie: Conform art. 15 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2020, ASF-urile sunt ... (vezi toată discuția)
Dovada circulatie dupa incetarea starii de alerta Rssjrr Rssjrr Buna seara. Din data de 11.11.2020 circul cu dovada de circulatie care se prelungeste automat din 30 in 30 de zile fiind stare de alerta. Acum nu se va mai ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept de circulatie - starea de alerta - dreptul de a conduce radudraghici radudraghici Buna ziua, Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal... Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina ... (vezi toată discuția)