avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua având în vedere că nu s-a ajuns la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua având în vedere că nu s-a ajuns la un acord între ...

Bună ziua având în vedere că nu sa ajuns la un acord între moștenitor testamentar și moștenitor legal , moștenitorul legal ne find trecut în testament, care sunt șansele de câștig în instanță ? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Smeraldo , utilizator 09:28, 18 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, depinde ce fel de mostenitor legal este. Daca este rezervatar, daca s-a incalcat rezerva succesorala, daca poate opera o reductiune a unor eventuale liberalitati etc. Trebuie sa prezentati situatia dvs. concreta insotita de acte unui avocat pentru a va raspunde in concret numai dupa studierea actelor si corcumstantelor situatiei respective.

as avea nevoie de un sfat , Mătușa mea a murit de câteva luni de zile . A fost casatorita o singura data ! Și nu a avut copi . Singurele rude sun 2 nepoți di partea fratelui și 5 strănepoți, unul dintre strănepoți a fost că-și un copil pt defucta , având în vedere ca la si botezat ! devenidui si Năsă , să ocupat de el de la l-o vârstă foarte frageda pana la terminarea studiilor și după acea , la urma urmei strănepotul a făcut parte di viața defunctei pana la sfârșitul zilelor sa ocupat în deplin de dânsa. În anul 2002 la aflarea testamentului făcut de mătușa ! În anul 2000 și în favoarea stanepotului care era și finului dansei , stranepotul a solicitat sa fie modificat , ce-a ce sa și întâmplat in anul 2003 cu acordurile între mătușa și strănepot și o alta persoana , persoana find o cunoștință foarte apropiata al mătușii mele . Acordul a fost doar verbal nu și înscris la vrun Notar Acordul cuprindea cum că toată averea sa fie pusa pe persoana atfel devenind mostenitor testamentar. în cauza cu condiția ca vom înparti în moduri egale averea mătușii !!! , de oare ce eu
Aveam vârstă de 20 / 21 de ani , țin sa specific ca eu nu am fost crescut de părinți mei (mama și tata ) având în vedere circumstanțele la vremea aceia , de oare ce am fost abandonat în spital , mama mea era bolnavă și nu putea sa se ocupe și de mine . Și motivul pt care am solicitat schimbarea testamentului de către mătușa, a fost cu scopul de nu a crea divergente între mine și familia mea ( părinți) . Problema este ca acum când trebuie făcut citirea testamentului , ! Având în vedere ca am depus toate actele necesare pt a putea participa și eu la desbaterea succesorală . Conform Notarului trebuia ca eu sa ajung la un acord cu toți ! Ce-a ce sa și întâmplat, cu excepția unia dintre moștenitori care a fost înștiințat și de avocat conform normelor . cunoștință de familie pe care a fost trecut ! nu mai dorește sa îmi dea ceia ce se cuvine dorește sa păstreze totul pt el ! Ce se poate face în acestă situație din punct de vedere legal , având în vedere ca am încercat de nenumărate ori sa ajung la o înțelegere cu el , în urma dorinței lui de nu a mai inparti moștenirea. Va mulțumesc anticipat pentru sfaturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara referitor la întrebarea din înainte dacă moștenitori ... Smeraldo Smeraldo Bună seara referitor la întrebarea din înainte dacă moștenitori testamentari ne find rude nu vor sa se prezinte la dezbaterea succesorală, se poate ... (vezi toată discuția)
Primăria prin lege are drept pe baza unei petiții făcute de ... Magie1 Magie1 Primăria prin lege are drept pe baza unei petiții făcute de un stranepot de sora sa fac demers la evidența populației să verifice dacă există în ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)