avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara referitor la întrebarea din înainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara referitor la întrebarea din înainte dacă moștenitori ...

Bună seara referitor la întrebarea din înainte dacă moștenitori testamentari ne find rude nu vor sa se prezinte la dezbaterea succesorală, se poate solicita sa se facă dezbatere succesorală cu moștenitorii legali adică rudele de gradul 2 având în vedere ca nu sunt moștenitori de gradul 1. si care sunt demersurile . Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:19, 6 Mai 2022
Nu.
La dezbaterea succesiunii trebuie sa fie prezenți toți moștenitorii. Și legali și testamentari.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Din păcate în testamente sunt trecuți doar moștenitori testamentari nu și cei legali !

raluk0207 a scris:

Nu.
La dezbaterea succesiunii trebuie sa fie prezenți toți moștenitorii. Și legali și testamentari.

La dezbaterea succesiunii trebuie sa se prezinte moștenitorii testamentari și moștenitorii legali rezervatari ai defunctului (sotul/soția, părinții și descendenții- copii, nepoți, strănepoți)

Dacă defunctul nu are moștenitori rezervatari în viața, se vor prezenta doar moștenitorii testamentari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor wolfyman wolfyman Buna ziua, daca sunt unic mostenitor mai trebuie sa fac succesiune la notar sau ma pot duce direct la judecator, avocat sa trec bunurile pe numele meu? Va ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)