Atacare act donatie
Bună seara.
În urma cu 4 ani mama mea a primit un apartament cu act de donație. A locuit în jur de 20 de ani cu persoana respectiva, iar acesta i-a făcut act de donație mamei mele. Înainte de asta, domnul a fost căsători și a avut 1 copil. A divorțat în urma cu vreo 25 de ani, iar la divorț i-a plătit soției contravaloare a jumate din partamentul pe care îl aveau. Copilul, având probleme de sănătate psihica și locomotorie, a fost și este îngrijită de un tutore. Copilu, acum o persoana în vârstă de vreo 50 de ani cred) este practic o leguma, nu știe absolut nimic, nu se poate mișcă, nu are nici un fel de capacitate. În același stadiu era și la divorțul părinților) Tutorele nu face parte din familie, soția donatorului a decedat în urma cu foarte mulți ani(cred ca mai bine de 15), iar acum, din familie mai face parte o sora a soției decedate a donatorului.
Aceasta susține ca are o procura data de aoora sa(îmi închipui ca este foarte veche) prin care este împuternicita sa se ocupe de moștenirea fetei. Are aceasta vreun drept sa atace actul de donație al mamei mele?
Nu știu dacă m_am făcut înțeleasă, nu știu cât de coerent am expus situația.
În speranța că mă veți putea lamuri, mulțumesc anticipat.
Daca prin actul de donatie s a incalcat rezerva succesorala a copilului, poate fi aplicata reductiunea liberalitatii excesive in masura intregirii rezervei succesoarale.
Acum daca copilul are sau nu capacitate de exercitiu este o alta discutie si cine trebuie sa introduca aceasta actiune in numele lui. Exista o decizie de punere sub interdictie si un tutore numit?
Retragere donatie
vasilecaras
Buna seara. Ma numesc Vasile si in anul 2003 m-am recasatorit cu o persoana care are 2 copii din alta casatorie. Un baiat si o fata. Fata este casatorita si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
janinasalvastru
daca bunicii mei imi lasa mostenire pe baza de tastament o casa acel testament poate fi atacat in instanta de cineva (sora mamei mele in acest caz)? dar ... (vezi toată discuția)