avocattop a scris:
Dupa cate am inteles minorul a fost cu d.-stra. in tot acest timp.
Luati legatura cu diriginta acestuia si explicati situatia. Deasemenea vorbiti si cu profesorii ale caror materii predate au fost neglijate de catre minor. Pshihologul liceului trebuie deasemenea sa va indrume cum sa depasiti aceasta situatie impreuna cu minorul.Luati atitudine si nu amanati deoarece mai este timp sa remediati ceva.
Tot ce ati cladit pana acum se va prabusi ,in sensul ca minorul chiar daca va fi incredintat tatalui situatia nu va putea sa se rezolve decat in urma unor discutii si multa intelegere din partea d.-stra.
In calitate de mama vorbesc a unui fiu de 18 ani.Fiti alaturi de fiul d.-stra. Veti gasi cu siguranta o solutie dar cu ajutorul mai multor persoane . Cu intelegere!
Copilul are 18 ani. Eu am tinut legatura cu diriginta copilului foarte des, dar am fost nevoita sa imi schimb locul de munca si timp de doua luni nu am mai avut timp sa mai vorbesc cu ea, eu lucrand de dimineata pana seara.Zilele astea fiind putin mai libera am sunat-o pe diriginta, i-am explicat situatia pentru ca ea nu stia de evenimentul nefericit din familia noastra si mi-a promis ca ma ajuta. Dar daca dupa ce rezolv problema, copilul v-a face la fel? De aceea m-am gandit la aceasta solutie, sa il ia tatal lui, poate asa il vom determina sa nu mai absenteze si sa isi termine scoala, influenta fostului meu sot fiind mai mare decat a mea in aceasta privinta si nu pentru ca as vrea eu neaparat sa-mi indepartez copilul de mine, sau pentru ca nu l-as intelege. De altfel, eu l-am crescut si cu bune si cu rele, am fost alaturi de el in orice situatie, dar acum simt ca nu pot sa il mai stapanesc, ca nu mai fac fata situatiei si ca v-a ajunge sa abandoneze scoala din cauza unui tata iresponsabil, care s-a gandit numai la fericirea si bunastarea lui, fara sa ii pese de ce lasa in urma.