avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil catre tata

Buna ziua,

Sunt divortata de un an de zile. Am un copil in ultimul an de liceu, care a ramas cu mine, intelegerea fiind intre mine si tatal lui, fara a mai apela la instanta. Nemaiexistand supravegherea tatalui, copilul a inceput sa lipseasca de la scoala si este in pragul corigentei pe primul semestru, la majoritatea materiilor. Neexistand o hotarare judecatoreasca de incredintare a copilului catre mine, il pot obliga pe tata sa il ia in grija lui, pana la incheierea anului scolar? Daca da, care ar fi modalitatea?
Ma gandesc la aceasta modalitate, pentru ca pana la divort situatia lui scolara era buna si nu absenta de la scoala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
r-gina, utilizator
Cel mai recent răspuns: r-gina , utilizator 08:00, 17 Ianuarie 2010
Discutati mai intai cu fiul dvs ca sa vedeti ce explicatie da el situatiei scolare despre care spuneti ca ar fi dezastruoasa. Probabil ca el a fost cel mai afectat din punct de vedere psihologic de divortul prin care ati trecut si acesta este modul lui de a se razbuna pe dvs cat si pe fostul sot. Probabil se simte parasit, lipsit de ajutorul unei familii.
Discutati si cu fostul sot cu privire la situatia copilului si stabiliti apoi toti trei o cale de urmat pentru rezolvarea problemei.
Am discutat cu copilul. Vrea sa munceasca, pentru ca suma de bani pe care ne-o da tatal lui nu este suficienta, situatia mea materiala fiind mai mult decat precara, avand un salariu mic si cu foarte mare greutate fac fata cheltuielilor de zi cu zi.
Cu fostul sot nu pot avea o discutie civilizata. De cate ori stam de vorba, ajungem sa ne jignim ca la usa cortului. Mai nou, m-a acuzat, ca din cauza mea s-a ajuns la aceasta situatie, pentru ca asa l-am format eu, copilul beneficiind mai mult de prezenta mea, deoarece el a fost un tata absent plecand dimineata si venind seara, necomunicand prea mult intre ei.
Banuiesc ca, acum fiind doar cu mine, nu prea mai are de cine sa ii fie "frica", sa zicem asa si considera ca poate sa faca ce vrea el, de aceea as vrea sa stea cu tatal lui, pentru ca asa cum am scris in primul post, inainte de divort, cand tatal lui locuia cu noi situatia lui scolara era buna si nici nu absenta nemotivat de la scoala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
r-gina, utilizator
Dupa cate am inteles minorul a fost cu d.-stra. in tot acest timp.
Luati legatura cu diriginta acestuia si explicati situatia. Deasemenea vorbiti si cu profesorii ale caror materii predate au fost neglijate de catre minor. Pshihologul liceului trebuie deasemenea sa va indrume cum sa depasiti aceasta situatie impreuna cu minorul.Luati atitudine si nu amanati deoarece mai este timp sa remediati ceva.
Tot ce ati cladit pana acum se va prabusi ,in sensul ca minorul chiar daca va fi incredintat tatalui situatia nu va putea sa se rezolve decat in urma unor discutii si multa intelegere din partea d.-stra.
In calitate de mama vorbesc a unui fiu de 18 ani.Fiti alaturi de fiul d.-stra. Veti gasi cu siguranta o solutie dar cu ajutorul mai multor persoane . Cu intelegere!
avocattop a scris:

Dupa cate am inteles minorul a fost cu d.-stra. in tot acest timp.
Luati legatura cu diriginta acestuia si explicati situatia. Deasemenea vorbiti si cu profesorii ale caror materii predate au fost neglijate de catre minor. Pshihologul liceului trebuie deasemenea sa va indrume cum sa depasiti aceasta situatie impreuna cu minorul.Luati atitudine si nu amanati deoarece mai este timp sa remediati ceva.
Tot ce ati cladit pana acum se va prabusi ,in sensul ca minorul chiar daca va fi incredintat tatalui situatia nu va putea sa se rezolve decat in urma unor discutii si multa intelegere din partea d.-stra.
In calitate de mama vorbesc a unui fiu de 18 ani.Fiti alaturi de fiul d.-stra. Veti gasi cu siguranta o solutie dar cu ajutorul mai multor persoane . Cu intelegere!

Copilul are 18 ani. Eu am tinut legatura cu diriginta copilului foarte des, dar am fost nevoita sa imi schimb locul de munca si timp de doua luni nu am mai avut timp sa mai vorbesc cu ea, eu lucrand de dimineata pana seara.Zilele astea fiind putin mai libera am sunat-o pe diriginta, i-am explicat situatia pentru ca ea nu stia de evenimentul nefericit din familia noastra si mi-a promis ca ma ajuta. Dar daca dupa ce rezolv problema, copilul v-a face la fel? De aceea m-am gandit la aceasta solutie, sa il ia tatal lui, poate asa il vom determina sa nu mai absenteze si sa isi termine scoala, influenta fostului meu sot fiind mai mare decat a mea in aceasta privinta si nu pentru ca as vrea eu neaparat sa-mi indepartez copilul de mine, sau pentru ca nu l-as intelege. De altfel, eu l-am crescut si cu bune si cu rele, am fost alaturi de el in orice situatie, dar acum simt ca nu pot sa il mai stapanesc, ca nu mai fac fata situatiei si ca v-a ajunge sa abandoneze scoala din cauza unui tata iresponsabil, care s-a gandit numai la fericirea si bunastarea lui, fara sa ii pese de ce lasa in urma.
Consider ca o discutie purtata cu tact si cu inteligenta cu baiatul ar putea rezolva sau detensiona situatia.
Apelati la rudele sau la prietenii la care tine cel mai mult sa va ajute.
De asemeni poate ar da rezultate schimbarea formei de scolarizare,eventual sa si munceasca in acelasi timp.

Alte discuții în legătură

Disperare MaraD MaraD Buna ziua, Sunt divortata din 2008 si legea mi-a incuviintat copii mie spre crestere si educare,cu hotarare irevocabila prin declarare de neapelare. Fostul ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!! ContSters224788 ContSters224788 am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am ... (vezi toată discuția)
Medie la purtare Andy1732 Andy1732 Salutare! Sunt elev in clasa a 11-a si am o problema. In semestrul 1 mi-a fost incheiata media 8 la purtare, din cauza absentelor nemotivate. Am avut destul de ... (vezi toată discuția)