avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil catre tata

Buna ziua,

Sunt divortata de un an de zile. Am un copil in ultimul an de liceu, care a ramas cu mine, intelegerea fiind intre mine si tatal lui, fara a mai apela la instanta. Nemaiexistand supravegherea tatalui, copilul a inceput sa lipseasca de la scoala si este in pragul corigentei pe primul semestru, la majoritatea materiilor. Neexistand o hotarare judecatoreasca de incredintare a copilului catre mine, il pot obliga pe tata sa il ia in grija lui, pana la incheierea anului scolar? Daca da, care ar fi modalitatea?
Ma gandesc la aceasta modalitate, pentru ca pana la divort situatia lui scolara era buna si nu absenta de la scoala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
r-gina, utilizator
Cel mai recent răspuns: r-gina , utilizator 08:00, 17 Ianuarie 2010
Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru sfaturi.
Am mai purtat o discutie cu copilul, i-am explicat, din nou, ca poate sa si munceasca daca asta vrea, dar sa nu neglijeze scoala, mai ales ca este in ultimul an de liceu, deci pe ultima suta de metri. Dar i-am mai spus ca daca o continua asa, pana cand v-a termina liceul, v-a merge sa locuiasca cu tatal lui si amanta acestuia. Se pare ca acest lucru, pe care nu si-l doreste, a avut ceva greutate si mi-a promis ca nu o sa mai lipseasca de la scoala. Am mare incredere in promisiunea lui, pentru ca in general isi respecta cuvantul dat. Sper ca asa am detensionat situatia si lucrurile se vor aranja.
Va multumesc inca o data pentru ajutorul dat si sfaturile bune, care m-au luminat si mi-au aratat ca daca exista bunavointa, totul se rezolva cu tact si multa, multa rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disperare MaraD MaraD Buna ziua, Sunt divortata din 2008 si legea mi-a incuviintat copii mie spre crestere si educare,cu hotarare irevocabila prin declarare de neapelare. Fostul ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!! ContSters224788 ContSters224788 am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am ... (vezi toată discuția)
Medie la purtare Andy1732 Andy1732 Salutare! Sunt elev in clasa a 11-a si am o problema. In semestrul 1 mi-a fost incheiata media 8 la purtare, din cauza absentelor nemotivate. Am avut destul de ... (vezi toată discuția)