avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ma interesează și pe mine încetarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ma interesează și pe mine încetarea unilaterala ...

Buna ziua. Ma interesează și pe mine încetarea unilaterala a unui contract de închiriere a unui apartament in care am locuit cu o prietena, iar din cauza unor conflicte interne am decis sa ma mut din aceasta locație, întrucât au intervenit și niște evenimente pe plan personal. Specific ca proprietarul a adus in discuție o clauza din contract care spune ca suma de 700€ sa fie plătită in cazul in care se dorește încheierea înainte de termen al contractului. Specific ca cealalta parte a contractului dorește sa locuiască acolo, iar eu îmi las partea de garanție pentru a putea părăsi locația. Ce ma puteți sfătui?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:33, 16 Mai 2022
Buna ziua, trebuie analizat contractul de inchiriere pe care l-ati semnat. Trebuie vazut la ce v-ati obligat in cazul incetarii inainte de termen a contractului, daca respectivele obligatii erau sau nu solidare cu celalalt chirias, daca exista un caz de culpa, precum si ce natura au sumele de bani pe care ar trebui sa le platiti la reziliere (garantie, despagubiri, etc.). Problema nu este procedura de reziliere, aceasta poate opera printr-o notificare dar inainte trebuie sa vedeti care sunt efectele contractuale si /sau legale ale renuntarii dvs. la contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Poate proprietarul să mă dea afară după doar două zile de la semnarea contractului de închiriere? Ruxandratudorancea Ruxandratudorancea Buna ziua! Săptămâna trecută am semnat un contract de închiriere pentru un apartament in care stau eu , un băiat și un câine. Doamna Propietara știa ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)