va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 oct 2009, iar pana la aceasta data nu am primit cartea de munca.
ce pot face in acest caz?
va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 oct 2009, iar pana la aceasta data nu am primit cartea de munca.
ce pot face in acest caz?
Nu mi se pare dificil. Dar nu stiu cum se procedeaza. Nu stiu daca cei de la ITM imi pot da mie carnetul de munca sau doar persoanei care l-a depus. Sunt treburi care ma depasesc si de aceea caut un raspuns.
1. Daca va duceti cu cartea de identitate si veti spune firma unde ati lucrat veti primi carnetul de munca.
2. Carnetul de munca este proprietatea dvs. asa ca nu se poate sa nu il primiti de la ITM.
Tocmai v-am zis ce am facut eu, in plus, cineva de aici a zis ca angajatorul tine cartea de munca (in cazul meu n-a trimis-o pana cand nu i-am cerut, si nu mai eram angajat). Costa 5 lei intr-adevar recomandata cu confirmare de primire, insa garantez ca veti primi un raspuns in termen, altfel aveti proba ca ati incercat si pot lua amenda daca faceti reclamatie + proba. Daca au depus-o la ITM, desi nu cred ca e cazul, faceti la fel. Astfel nu mai cheltuiti decat un drum la posta si 5 lei.
Carte de munca
lavinia1001
Am si eu o problema legata de eliberarea cartii de munca de catre angajator. Fostul meu angajator refuza sa imi elibereze cartea de munca desi contractul meu a ... (vezi toată discuția)