avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii galagiosi si problema lipsei de bun simt. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii galagiosi si problema lipsei de bun simt. Buna! Locuiesc ...

Vecinii galagiosi si problema lipsei de bun simt.
Buna! Locuiesc in acelasi bloc cu 4 apartamente pe palier de 20 de ani. In urma cu aproximativ 3 ani au aparut in apartamentul de deasupra niste tineri (undeva 20-25, posibil studenti?), si au inceput si problemele mele. De la muzica data la maxim atat ziua, cat si noaptea, la party-uri cu mai mult de 10 persoane, urlat si injurat ca pe camp. Initial, atat eu cat si alti vecini le-am spus ca nu e normal sa te comporti asa intr-un bloc de locuinte si ca ar trebui sa inceteze cu astfel de apucaturi. N-au incetat. Au urmat apeluri la politie, atat din partea mea cat si din partea altor vecini, unele apeluri solutionate cu amenzi, dar majoritatea solutionate doar cu avertisment, pe principiul “hai sa fiu politist de treaba”. Dupa mai multe discutii cu ei prin care ne-au luat peste picior ca ei fac ce doresc, am apelat la o petitie scrisa adresata politiei romane, la care am primit si raspuns. Proprietarul apartamentului a fost sanctionat. Perfect! A urmat o perioada de 2 saptamani de liniste, dupa care iar au inceput. De data asta s-au smecherit :)) Urla ziua, tropaie, trantesc lucruri, insa nu mai bubuie muzica. Ocazional urla noaptea, cand se intorc cate 10 de pe la un party.
Problema mea este ca nu stie nimeni din bloc, nici presedintele de bloc, daca apartamentul este dat in chirie acestor tineri sau unul dintre ei este proprietarul. De cand au aparut in bloc s-au tot schimbat personajele, mereu vedem fețe noi, care vin si pleaca preponderent noaptea (cate 8-9 intr-un golf 3 :)) ).
Cum credeti ca pot rezolva aceasta problema, si cum pot afla cine este proprietarul si daca apartamentul este inchiriat sau nu?
Dupa logica mea, degeaba sun la politie sa vina ca ei urla in casa, in 30 de min cat le ia politistilor sa ajunga este foarte probabil sa nu mai fie urlete.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
oanaa1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:28, 15 Mai 2022
Foarte simplu de la cartea funciara puteti afla cine este proprietarul imobilului. Ulterior plangeri.peste plangeri,proces civil,variannte sunt tb doar sa va coalizati cu ceilalti vecini si sa cheltuiti cate ceva...
Daca politia a sanctionat proprietarul (dupa cum mentionati), acesta este cunoscut.
In cartea de imobil aflata la administrator este mentionat proprietarul.
La asociatie se cunoaste cine plateste intretinerea, fondul de reparatii, fondul de rulment.
Puteti face o nota scrisa la ANAF sa intrebati daca exista contract de inchiriere pe apartamentul respectiv.
Se poate deschide actiune in instanta si cere evacuarea.


Multumesc pentru raspuns! La afisierul din bloc, la lista de proprietari, este trecut un nume al “proprietarei”, adica Ș. A. Pentru ca m-au terorizat psihic vecinii, am inceput o mica ancheta pe facebook, unde le-am gasit pe cele 2 domnisoare care sunt prezente in apartamentul acesta de cand le-am simtit prezenta dupa ce s-au mutat aici. De la ele, am mai gasit cate un personaj care mai apare in bloc, insa, cum am mentionat, mereu vad persoane noi, doar cele 2 fete sunt constante. Nimeni dintre acesti tineri nu are in lista de prieteni proprietara numita Ș. A. De altfel, pe nimeni cu numele de familie Ș. De aici eu am dedus ca este inchiriat. Vreau sa pot lua legatura cu proprietara ca sa i expun situatia, nu sunt o persoana conflictuala care sa caute sa faca rau vecinilor, chiar tarziu am inceput cu apelurile la politie din bun simt si pe ideea “o sa inceteze ei”. I-am expus administratoarei problema, a ridicat din umeri. Presedintele de bloc la fel. De asemenea, citisem undeva ca nu mai trebuie declarat un apartament inchiriat la ANAF, asa o fi?
Multumesc inca o data pentru rabdarea de a citi si oferi raspunsuri!
Multumesc pentru raspuns!
Sa inteleg ca daca merg la
cartea funciara, acei functionari imi vor oferi numele proprietarului?
Ma gandisem si la aceasta varianta, insa am presupus ca sunt date cu caracter personal si nu imi vor spune nimic.
La asociatie trebuie sa existe o situatie clara a proprietarului in cartea de imobil care se tine la zi de catre presedinte. Cereti sa va spuna numele intreg al persoanei S.A
La cartea funciara nu primiti informatii decat prin hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Administrator bloc adriancozma25 adriancozma25 Buna ziua, acum cateva zile administratoarea blocului a facut un scandal monstru pentru ca am lasat acum cateva zile punga de gunoi in fata usii peste noapte. ... (vezi toată discuția)
Chiriasi straini adimanea adimanea Buna seara. In blocul nostru un proprietar a inchiriat apartamentul de 4 camere unor tineri din Spania sustinand ca sunt studenti. In primul rand as dori sa ... (vezi toată discuția)
Calvar in regim hotelier DOG94 DOG94 Buna ziua, Am o mare problema si nu stiu exact la cine sa apelez. De mai bine de un an de zile, proprietarul apartamentului de sub mine isi inchirieaza ... (vezi toată discuția)